Entren en l´ermita del Santíssim Crist del Mont Calvari de Moixent


La societat actual, està en un temps on es produeixen robatoris, destrosses. No només en Moixent, sinó en tots els pobles hi han persones que els agrada trencar coses que a altres es agrada conservar.

El recorregut del Calvari, té les 14 estacions del Via Crucis, doncs des de ja fa molts anys hi han persones que trenquen les ceràmiques de les estacions, lleven les creuetes i les portes de les casetes.

Dins de l’entorn de les eleccions, el dia 27 de bona matinada, van assaltar l’ermita uns joves encara desconeguts. Ja dies abans el pany de la porta va ser forçada, raó per la qual ve haver de ser canviada.

Estes persones, sabien bé com era l’ermita, ja que l’interruptor estava apagat. Per sort no van agafar ni tampoc trencar cap imatge. Però van causar danys, un, el més greu, connectar la campana de l’Ermita. Altres foren furgar als caixons, i també encendre ciris litúrgics damunt de l’altar.

La campana començà a sonar a la una de la matinada, durant uns tres segons. Cinc minuts més tard tornà a voltejar, durant uns 15 minuts, fins que jo vaig pujar a l’Ermita i la vaig apagar.

Es va pujar i es va vore la porta semioberta i de seguida es va cridar a la Guàrdia Civil i a la Policia Local.

Al dia següent, diumenge, els fets foren denunciats davant la Guàrdia Civil. Les notícies foren de seguida transmeses a tots el Moixentins i Moixentines en les Misses pel Rector, ja que la campana es va sentir per tot el poble, sobretot en el barri de Santa Anna, on està situada l’ermita.

SANCHIS TÁRREGA, Felipe (28-05-2007)
 • MOIXENT: Campanes, campaners i tocs
 • Soroll i denúncies: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © SANCHIS TÁRREGA, Felipe (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2019)
  campaners@hotmail.com
  : 23-10-2019
  Convertir a PDF