La Colla de Campaners d'Ontinyent participarà en el XX encontre de Campaners a Os de Balaguer (la Noguera)

La trobada tindrà lloc el 28 i 29 d'abril

Participarà amb el campanar mòbil a la població on més lluny anirà després de vora vuit anys en funcionament d’aquestes quatre campanes portàtils.
L’encontre, organitzat per la Confraria de Campaners de Catalunya i l’ajuntament d'Os de Balaguer (a la comarca lleidatana de la Noguera) és obert a àmbit estatal i tot destacant l'ofici artesà del campaner.

Tindrà lloc entre la vesprada del 28 d’abril i el matí del 29 d'abril. Cal remarcar el pregó anunciador, la fira de la campana, les diferents mostres de tocs i actes populars.
Decidits a trencar fronteres i per a fer conèixer la tradició d'Ontinyent i de la Vall d'Albaida a la trobada de Campaners d'Os de Balaguer, un grup de campaners ontinyentins junt el campanar mòbil viatjarà fins aquesta població els dies 28 i 29 d'abril per tal de participar en la trobada caràcter tradicional que compleix la seua XX edició.

La Colla de Campaners d'Ontinyent posarà a disposició el campanar mòbil de l’entitat per tal de que el puguen fer sonar la resta de campaners participants i visitants així com, dintre del programa d'actes, es realitzaran part dels tocs que escoltem a les nostres terres. Durant el matí del diumenge és mostrarà i s'explicarà la tradició d'Ontinyent i la seua comarca en àmbit campaner, amb la interpretació de tocs com ara el Mort de Papa, el repiquet de la Puríssima d'Ontinyent, el Toc a Mort de Montaverner, l'Ave Maria de Bocairent, el toc a Confessar del Palomar, el toc de la Doctrina d'Aielo de Malferit o els tocs de crida a Missa d'Alfarrasí, entre altres... Aquests tocs formen part del gran treball de recopilació i investigació que ha dut a terme l’associació en els seus vora tretze anys d’història.

Per altra banda s’exposarà amb fotografies i audiovisuals part del treball que realitzen dia a dia, així com les campanes restaurades fins ara. Des de la Colla manifesten que ‘aquesta trobada servirà per fer conèixer la nostra forta i arrelada tradició a les diferents entitats participants i públic en general així com iniciar les relacions d’intercanvi amb la Confraria de Campaners de Catalunya, un grup de campaners artesans que han dedicat quasi tota la seua vida en ple cor a les campanes’.

Vilaweb
Vilaweb (19-04-2007)
 • OS DE BALAGUER: Campanes, campaners i tocs
 • COLLA DE CAMPANERS D'ONTINYENT (ONTINYENT) : Tocs i altres activitats
 • Aplecs, concursos, mostres de campaners: Bibliografia
 • Reparació de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Vilaweb (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 14-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 24 Visitants: 24 Usuaris: 0