La Paeria i la Diputació signen un conveni per restaurar el Campanar

El paer en cap, Salvador Bordes; el president de la Diputació de Lleida, Isidre Gavín; el bisbe de Solsona, Jaume Traserra, i el rector de la parròquia de Santa Maria, Antoni Bonet, han signat un conveni de col·laboració entre les quatre parts per a la restauració del campanar de l’església de Santa Maria.
El Bisbat de Solsona, propietari de l’edifici, ha encarregat a l’arquitecte Ramon Padullés, de Relleu Associats, la redacció del projecte de restauració, que preveu l’actuació per un cost de 231.633 euros. D’aquest import, una inversió de 227.805 euros correspon al cost de les obres i 3.828 euros estan destinats a la reparació del rellotge. Segons s’estableix al Conveni, la Paeria aportarà la quantitat de 115.816 euros, el 50% del total de l’actuació; mentre que la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), finançarà un 25% del cost (57.908 euros), i el Bisbat de Solsona i la Parròquia de Cervera aportaran el 25% restant (57.908 euros).

La Paeria de Cervera serà l’ens encarregat de licitar, adjudicar l’obra i coordinar les aportacions de totes les parts, mentre que la direcció dels treballs anirà a càrrec de l’equip redactor del projecte en coordinació amb els Serveis Tècnics municipals. Posteriorment a la realització de la restauració, el Bisbat de Solsona i la Parròquia de Cervera s’encarregaran de la vigilància i el manteniment
del campanar.
Les obres, per a les quals ja han presentat l’oferta d’adjudicació tres empreses constructores, s’iniciaran a principis de 2007 i tindran una durada de sis mesos. Consistiran en una neteja general de les façanes, per la qual cosa es rejuntaran tots els paraments de pedra i es realitzarà un tractament consolidant en les parts on la pedra quedi al descobert. Finalment, es preveu la reposició de la pedra en aquelles indrets on estigui més deteriorada.

PAERIA DE CERVERA
La Paeria de Cervera nº 61 - desembre 2006
 • Parròquia de Santa Maria - CERVERA: Campanes, campaners i tocs
 • CERVERA: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © cerverapaeria.cat (2006)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 29-11-2022
  Convertir a PDF