Dotze anys donant la campanada

La Colla de Campaners d'Ontinyent compleix dotze anys treballant pel patrimoni campaner de la nostra ciutat i allà on el ressó ens ha fet lloc.



El primer toc com a campaners legals, Puríssima de 1996.
Una de les últimes intervencions amb alguns socis de l'actual associació, les campanes de l'Ermita de Sant Esteve.

El proper dilluns 30 d’octubre la Colla de Campaners d’Ontinyent compleix dotze anys. Amb motiu del 750 aniversari d’Ontinyent com a Vila Reial i, després de 15 anys d’absència, les campanes de l’Assumpció tornaven a sonar de forma manual per un grup d’amics que fins sempre han sigut la base d’aquesta entitat que nasqué de forma legal dos anys després de ser creada. Al front de Don Fernando Cremades Costa com a plebà arxiprest i fins ara, son moltíssims els projectes realitzats. Cal destacar que hem fet una associació de vuit membres en 1994 fins a quaranta – quatre en l’actualitat. Amb el gran recolzament i treball de moltíssimes entitats hem restaurat gran part del patrimoni campaner de la nostra ciutat; les set campanes majors de Santa Maria, el campanar i les campanes de Sant Carles, el conjunt històric de bronzes del monestir de la Puríssima Sang, l’Ermita de Sant Esteve, la campana gran de l’Ermiteta de la Concepció i la creació de dos nous campanars com ara el de Sant Rafel i Sant Josep, no oblidant intervencions fora de la nostra ciutat com ara la restauració de campanes com l’Ermita de Sant Antoni de Padua a Bocairent o el Te Deum de Cocentaina. Tenim un campanar mòbil que parla per si mateix i ha viatjat a moltíssimes poblacions gràcies a l’equip humà i d’infraestructura que hi esta format l’entitat.


Un dels últims treballs realitzats al 100% per l'entitat, les campanes de l'Ermita de Sant Esteve abans de la restauració
Un dels últims treballs realitzats al 100% per l'entitat, les campanes de l'Ermita de Sant Esteve després de la restauració

Hem trencat fronteres i, des de la realització del mil·lenni l’any jubilar 2000 junt amb els campaners d’Albaida destacat pel volteig de totes les campanes dels 34 pobles de la comarca, hem aconseguit i realitzat, l’inventari de tots els bronzes i la restauració de campanars i campanes com ara Bufali, Ràfol de Salem, Pinet, Quatretonda, La Pobla del Duc, Albaida, Agullent, Guadasèquies... A la nostra ciutat, a més de realitzar continues exposicions i treballs, hem recuperat el Ball dels Cavallets (1999) i el Cant de la Sibil·la (2000), la campana de Santa Àgueda (s.XIV) i la creació del museu parroquial de Sant Rafel. Hem apostat pel patrimoni ontinyentí realitzant projectes com la creació de la Font de Sant Pere de Verona i bens immobles diversos. Podem dir que s’ha creat 14 campanes noves a la nostra ciutat des de la creació de l’entitat. Participem activament en molts projectes i fets ens impulsen a ser una de les associacions més fortes i emprenedores del país i tot gràcies al treball desinteressant d’institucions i altres associacions que ens han donat l’ajut necessari per continuar endavant com ara el Gremi de Campaners Valencians, l’Arxiprestat d’Ontinyent, l’Ajuntament d’Ontinyent, el Grup de Danses de la nostra ciutat, Electrorecamp S.L, les diverses Colles Campaneres com ara el Camp de Morverdre, la Catedral Valenciana, l’Alqueria de la Comtessa, Albaida i Massanassa. Complim dotze anys i açò no s’acava, tenim molts projectes a realitzar i amb l’ajut de tots ho aconseguirem, ara ens queda celebrar el nostre natalici com ho fem cada any en la festivitat de Sant Carles, el proper 4 de novembre per la vesprada. Gràcies a tots i moltes Felicitats!

COLLA DE CAMPANERS D´ONTINYENT
COLLA DE CAMPANERS D´ONTINYENT (21/10/2006)
  • Arxiprestal Parròquia de l'Assumpció de Santa Maria - Campanar de la Vila - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
  • ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
  • Reparació de campanes: Bibliografia

     

  • Tornar cap enrere
  • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
    Campaners de la Catedral de València
    © COLLA DE CAMPANERS D´ONTINYENT (2006)
    © Campaners de la Catedral de València (2024)
    campaners@hotmail.com
    Actualització: 23-04-2024
    Convertir a PDF

    Connectats: 43 Visitants: 43 Usuaris: 0