Restauració de la campana gòtica de Xàbia

La Direcció General de Política Lingüística i Patrimoni Cultural Valencià va subvencionar en 2003 amb 2.567 € la restauració d’una campaneta gòtica, apareguda en l’ermita de Santa Llúcia, i que procedia d’un altra ermita, la de Sant Joan.
La campana, descoberta pel director del Museu de Xàbia, estava en perill en la seua ubicació actual, ja que l’ermita es troba en un tossal, a certa distància de la població.
La campana gòtica té una inscripció molt senzilla: te deum laudamus, i quatre gravats de l’Ecce Homo així com altres decoracions vegetals.
Degut a la importància històrica de la peça sonora, a les seues decoracions i també pensant en la seua seguretat, es va decidir traslladar la campana al museu. La campana ha sigut substituïda per una nova que ja va tocar en l’ermita per a la festa de Santa Llúcia, en desembre.
La campana restaurada està ubicada en la sala d’acollida dels visitants al museu, i pot tocar-se per sentir la seua veu secular, la mateixa que ha cridat durant els cinc últims segles.
Els treballs han acabat en la segona quinzena de febrer de 2004, i podria ser convenient presentar la campana restaurada al públic.

LLOP i BAYO, Francesc
Generalitat Valenciana (2004)
 • XÀBIA: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanes: Bibliografia
 • Francesc LLOP i BAYO: bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Generalitat Valenciana (2004)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 09-03-2021
  Convertir a PDF