La campana de n’Eloi de La Seu tornarà a sonar en honor a Sant Sebastià

El Bisbat accepta la proposta de l'Obreria de Sant Sebastià i recupera una antiga tradició del dia de la revetlla de les festes de Palma

La campana de n’Eloi, la més grossa de la catedral de Seu, tornarà a sonar a la revetla de Sant Sebastià. Les converses entre l’obreria i el Bisbat han arribat a bon port per recuperar una tradició del segle XV. Una gran notícia enmig de la incertesa de la pandèmia.

Lluís Mas camina tot sol per la plaça Llorenç Bisbal, l’epicentre de les festes de Sant Sebastià alternatives. Tant en Lluís com la resta de l’obreria donen per impossible que es repeteixi l’ambient de bauxa col·lectiva de l’encontre de confraries.

Dit i fet, l’obreria de Sant Sebastià ajorna les aglomeracions festives i aprofita el recolliment per recuperar antigues tradicions.

Dia 19 de gener, dia de la revetlla de Sant Sebastià, a les set del capvespre, la campana de n’Eloy de La Seu sonarà en honor al patró. Es recuperarà així una tradició que va començar l’any 1451, i que donava la solemnitat al patró que reclamaven les institucions polítiques a l’Església.

N’Eloi és la campana més gran de La Seu. Hi figura des de 1389, fa gairebé 2 metres de diàmetre i pesa més de 4.500 quilos. Antigament, 13 o 14 homes eren necessaris per fer-la voltar.

Els campanars de les altres 5 esglésies principals de Palma, també podrien sonar amb n’Eloi dia 19. Les converses entre el Bisbat i l’obreria van per bon camí. I pels molt optimistes i que creuen en les casualitats, recordau: al segle XVI, la pesta va fer estralls a Mallorca fins que el braç incorrupte de Sant Sebastià obrà el miracle.

PALOU, Felip

IB3 NOTÍCIES (01-01-2022)

 • Catedral de Mallorca - PALMA: Campanes, campaners i tocs
 • PALMA: Campanes, campaners i tocs
 • Tocs extraordinaris de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © IB3 NOTÍCIES (2022)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 17-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 24 Visitants: 24 Usuaris: 0