Campanes del Crist de l'Agonia del Forn d'Alcedo de València

Acabades les obres de restauració de les campanes Crist de l'Agonia del Forn d'Alcedo de València


La campana major

Hui a les 20:30 hores tocava, ja automàticament, l'ordinador que controla les campanes restaurades del Santíssim Crist de l'Agonia de Forn d'Alcedo, barri de la ciutat de València.

El treball, realitzat per Vicent TOMÀS CALATAYUD (II), ha segut possible gràcies a l'esforç de moltes voluntats. Entre tots cal destacar a Paco MINGUET, fill del poble i membre destacat del Gremi de Campaners Valencians, que va concursar al programa "Qué apostamos" de la Primera de Televisió, on va guanyar més de 600.000 pta, les quals va donar totalment per iniciar la restauració. També cal recordar que la GENERALITAT VALENCIANA ha donat una de les Subvencions 1998 per a campanes a aquesta església.


En la foto Vicent TOMÀS programant l'ordinador.

Cal destacar tres aspectes de la restauració:

 1. les campanes han segut reubicades, baixant des de la terrassa la del rellotge, que ara forma part del conjunt i pot voltejar i repicar com les altres, encara que conserva el seu paper de marcar, amb repeticions de les hores, el pas del temps. L'antiga campaneta de tocar a missa, de 1767, ha segut instal·lada en la porta de la sacristia per anunciar l'eixida de les misses.
 2. les campanes foren baixades i portades al taller del restaurador durant unes cinc setmanes. D'aquesta manera el treball és més ràpid, més net i de millor qualitat que si es fera en el mateix campanar.
 3. els motors d'impulsos, del tipus "Movotron", tenen un nou suport, inspirat en el de la Catedral de Sevilla, que permet ubicar el mecanisme i l'electromall en el mateix costat, de manera que fa una imatge més neta i facilita els tocs manuals

LLOP i BAYO, Francesc

(28-07-1998)

 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • ELECTRORECAMP S. L. (ATZENETA D'ALBAIDA) : Intervencions
 • Restauració de campanars: Bibliografia
 • Francesc LLOP i BAYO: bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 12-06-2021
  Convertir a PDF