El Govern autoritza les obres de restauració a la Seu Vella de Lleida

Hi invertirà més d’1,7 milions d’euros per restaurar la Porta dels Apòstols, el campanar i les cobertes del claustre de la Seu Vella de Lleida

El Govern ha acordat invertir 1.788.960 euros per a la contractació de les obres de restauració de la porta dels apòstols, el campanar i les cobertes del claustre de la Seu Vella de Lleida.

A la Porta dels Apòstols, situada a la façana de ponent del claustre, se’n restaurarà la portalada i es protegirà i aturarà els processos de degradació de la peça, actuant també en el remat de façana i la millora de la coberta. L’objectiu és garantir la pervivència de l'element, per tal de salvaguardar els seus valors patrimonials.

Al campanar es completarà l’actuació realitzada fa uns anys a l’exterior, amb la restauració interior dels pisos, el templet de la terrassa de coberta i els seus elements constructius i escultòrics singulars.

Pel que fa a les cobertes, es preveu millorar la seva funció d’impermeabilització i protecció i l’evaquació correcta de les aigües i descens de càrregues en els nervis de les voles, com a pas previ a la restauració de la portalada.

La Seu Vella de Lleida

El conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida, configurat per la Seu Vella o catedral antiga, el Castell del Rei o Suda i la fortificació militar moderna que envolta tot el turó, símbol i identitat de Ponent, està regit per un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Lleida. L’excepcional vàlua i significació històrica del conjunt fonamenta la iniciativa de voler inscriure’l a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El Govern ha destinat importants recursos durant els últims anys a la restauració i manteniment del conjunt monumental, en especial de la Seu Vella. A més, aporta anualment al consorci 310.000 euros per al seu funcionament i activitats. Des del 2016, el Turó de la Seu Vella de Lleida consta a la llista indicativa de Patrimoni Mundial de la UNESCO. El passat mes de març es va presentar la proposta amb l'horitzó posat en el 2030 perquè esdevingui Patrimoni Mundial

mail_outlineENVIA PER CORREU

GENERALITAT CATALANA - DIRECCIÓ GENERAL DE COMUNICACIÓ

https://govern.cat (07-05-2019)

 • LLEIDA: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © https://govern.cat (2019)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 12-04-2021
  Convertir a PDF