El veí denunciant tampoc accepta el toc de les hores en horari nocturn del campanar de l'església de Santa Maria

L'Associació de Veïns del Barri Antic farà una consulta entre els veïns per conèixer l'opinió majoritària sobre aquest tema i posicionar-se en funció del resultat


Campanar de l'església de Santa Maria sobresortint per damunt de les teulades del Barri Antic - Autor: ROVIRA i BARENYS, Lluís REVISTA CAMBRILS

El veí que el passat mes d'octubre va denunciar el soroll que fan les campanes de l'església de Santa Maria en horari nocturn no està d'acord amb la mesura proposada per l'Ajuntament. Recordem que, arran d'aquesta denúncia, des del consistori es va proposar que se silenciessin els tocs dels quarts i només sonessin els tocs de les hores. El veí denunciant no hi està d'acord i no vol que toquin ni quarts ni hores en la franja nocturna. Així es va manifestar tot just conèixer la mesura proposada per l'Ajuntament. Des de la parròquia de Santa Maria, mossèn Joan M. Padrell va manifestar que des de l'arquebisbat es prepararien les al·legacions pertinents. D'altra banda, l'Ajuntament farà una sonometria per tal d'avaluar el soroll de les campanes.

L'Associació de Veïns farà una consulta entre el veïnat

L'Associació de Veïns el Portal, del Barri Antic, ha debatut el tema i ha decidit, de moment, no posicionar-se ni a favor ni en contra dels tocs de campanes. Segons explicava el president d'aquesta entitat, Ignasi Martí, a revistacambrils.cat, "properament farem una consulta entre el veïnat per tal de conèixer què és el que en pensa d'aquest tema". Martí explica que aquest va ser un dels temes que va sortir en la reunió del Consell de Barri del Barri Antic, celebrada aquest passat dilluns, "els hi vam manifestar, a l'alcaldessa i els regidors del govern que hi eren presents, la nostre sorpresa pel fet que hagin tingut en compte amb tanta diligència la reivindicació d'un sol veí atenent que altres temes que afecten el barri i que reivindiquen més veïns costen anys i panys que es tinguin en compte". Per Ignasi Martí, "aquest és un cas claríssim de gentrificació en què els interessos d'un individu nouvingut al barri prevalen per sobre dels interessos dels veïns que hi viuen des de sempre". Martí afegeix, "si després d'això de les campanes ve una altra queixa d'algun veí per alguna festa que es faci al barri, per exemple, com actuarà l'Ajuntament?".

Mercadet ambulant dos dies a la setmana

Ignasi Martí també ha explicat que s'aprofitarà la realització d'aquesta consulta als veïns sobre els tocs nocturns de les campanes, molt probablement aquest proper mes d'abril, per fer una segona consulta sobre un tema ben diferent. Segons explica Martí, "aprofitarem per fer una consulta per tal de conèixer l'opinió dels veïns sobre la possibilitat, proposada per l'associació de comerciants Vila-Centre, de fer un segon dia de mercadet ambulant setmanal". L'Associació de Veïns es posicionarà sobre els dos temes en funció del que manifestin la majoria de veïns en aquesta consulta.

ROVIRA i BARENYS, Lluís

Revista Cambrils (07-04-2019)

 • CAMBRILS: Campanes, campaners i tocs
 • Soroll i denúncies: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Revista Cambrils (2019)
  © Campaners de la Catedral de València (2019)
  campaners@hotmail.com
  : 24-06-2019
  Convertir a PDF