Vicent TOMÀS CALATAYUD: IN MEMORIAM


Autor: GANDÍA ÁLVAREZ, Enrique

Ha faltat hui Vicent TOMÁS CALATAYUD, anomenat col·loquialment "el tio Vicent el campaner", per distingir-lo del seu nebot anomenat també Vicent TOMÁS CALATAYUD, gerent i tècnic d'ELECTRORECAMP.

El senyor TOMÁS CALATAYUD va treballar com electricista de SALVADOR MANCLÚS durant més de 40 anys, en l'època de les electrificacions massives realitzades per aquella empresa de València.

Va transmetre la seua sensibilitat, el amor per les campanes i pel treball ben fet als seus nebots César i Vicent, que continuen la seua línia.

Era un personatge inquiet tècnicament. Va impulsar una sèrie d'ordinadors, pioners en el seu temps, anomenats VT (Vicent Tomás) que foren, en molts campanars valencians, el primer autòmat de gestió de campanes i rellotges. En els últims anys treballava, entre altres coses, en dotar als rellotges mecànics, que tractava de conservar en funcionament, d'uns mecanismes, gestionats també pels seus ordinadors, per mantenir la precisió que ara demanem als reguladors del temps comunitari.

Era una bona persona, i mantindrem sempre el record de la seua amabilitat, de la seua paciència, en explicar-nos els seus treballs.

Ha mort, però el seu bon quefer continua en els seus nebots.

Descanse en pau!

Per acabar el seu funeral, mentre el taüt era introduït en el cotxe fúnebre, s'ha realitzat un vol general de campanes, a petició del difunt, i en homenatge a la seua trajectòria professional. Pareix mentida com un vol de campanes, en un funeral, pot ser tan emocionant!


Vol general

LLOP i BAYO, Francesc (28-01-2019)

 • TOMÁS CALATAYUD, VICENT (VALÈNCIA) : Intervencions
 • TOMÁS CALATAYUD, VICENT (VALÈNCIA) : Inventari de rellotges
 • In Memoriam: Bibliografia
 • Francesc LLOP i BAYO: bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 20-04-2021
  Convertir a PDF