Les obres del campanar de l'església parroquial de Sant Pere, pràcticament enllestides


Aspecte actual de les obres del campanar de l'església parroquial de Sant Pere - Autor: ROVIRA i BARENYS, Lluís / REVISTA CAMBRILS

Les obres de construcció del campanar de l'església parroquial de Sant Pere estan pràcticament enllestides. Un dels impulsors del projecte –Jordi Font– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital l'estat actual de les obres i els detalls que encara resten per finalitzar. Segons Font, fa un parell de setmanes que l'obra es va acabar –tot i que encara falta arrebossar i polir les parets de la torre del campanar– i ara s'han deixat uns dies per tal de que aquesta estructura s'assequi i es pugui col·locar l'estructura de ferro que la corona. D'altra banda, també s'està a l'espera de rebre les quatre campanes del campanar. Segons Jordi Font, "les campanes van sortir el dia 20 des d'Holanda. Havien d'arribar abans de Nadal, però suposo que les tindrem passat festes".

Un campanar de 33 metres d'alçada

Recordem que les obres del nou campanar de l'església de Sant Pere es van iniciar a finals del passat mes de setembre, concretament el dia 24, quan aleshores es va retirar una petita campana datada del juliol de 1941 i la creu feta d'obra que coronava la teulada. Les obres del campanar s'han realitzat a la zona del vestíbul i compta amb una alçada d'uns 33 metres, que es coronarà amb una cúpula metàl·lica de base quadrada i, al damunt una creu d'uns tres metres. A més, a cadascun dels quatre costats d'aquesta estructura s'hi col·locaran uns rellotges. L'obra segueix els plànols originals fets per l'arquitecte diocesà Monravà Soler, dels que se n'ha fet una adaptació.

RUIZ, Berta

Revista de Cambrils (27-12-2007)

 • CAMBRILS: Campanes, campaners i tocs
 • Campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Revista de Cambrils (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 22-01-2021
  Convertir a PDF