Parròquia de Sant Pere Apòstol - ALBALAT DE LA RIBERA COMUNITAT VALENCIANA

Campanes actuals

Abdó i Senent, d'hores (A)

(Referència 18187)

Localització Remat del campanar
Diàmetre (en cm) 73
Altura del bronze 43
Vora 8
Pes aproximat (en quilos) 147
FonedorROSES, JAIME
Any fosa 1865
Descripció El campanó no té anses. A la seua part superior hi ha una garlanda amb triangles decorats i dos grups de dos cordons. Entre ells hi ha una senzilla inscripció amb les advocacions de les campanes i l'any de fosa: "ABON Y SENET ANO I865". L'espai que deixa lliure el text està ocupat per una garlanda amb triangles decorats. La inscripció té nombroses errades i caldria haver escrit: "ABDON Y SENÉN AÑO 1865". Al mig disposa d'una creu de calvari. Finalment, al mig peu hi ha tres cordons i al peu dos més. La presència dels triangles decorats i la creu de calvari permeten atribuir-la al fonedor Jaime Roses.
Terç (T) (garlanda amb triangles decorats)
(2 cordons)
"ABON Y SENET ANO I865" (garlanda amb triangles decorats)
(2 cordons)
Mig (M) (02) (creu de calvari)
Mig peu (MP) (3 cordons)
Peu (2 cordons)
Tocs tradicionals de campanes Tocava les hores amb una maça horària que estava connectada amb la maquinària del rellotge.
Tocs actuals de campanes Toca les hores i les mitges.
Truja Estructura de ferro.
Estat original Tradicionalment estava instal·lada a la part superior de la torre i dotada amb una maça horària, conservada als peus de la torre. Aquesta maça estava connectada a la maquinària del rellotge.
Estat actual L'estat de conservació del conjunt és bo. El campanó està situat a la part superior del campanar, fixat a una estructura metàl·lica. Té un electromall monofàsic.
Mecanismes de toc (03) electromall monofàsic
Intervencions Mecanitzada per 2001 Técnica y Artesanía en 2007.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Cal incoar expedient per incloure-la en l´Inventari General de Béns Mobles. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per un altra campana de distinta afinació.
Instal·lació La instal•lació és original cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors de la documentació

  • ALEPUZ CHELET, Joan [Documentació fotogràfica i fitxa] (27-10-2021)
Editor de la fitxa ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 28-10-2021
11 Fotos

Sants de la Pedra (1)

(Referència 6168)

Localització Sala de les campanes
Diàmetre (en cm) 65
Altura del bronze 86
Vora 5
Pes real (en quilos) 149
FonedorMANCLÚS, SALVADOR
Any fosa 1981
Descripció La campana presenta anses compostes. Seguidament, té en el terç dos grups de dos cordons i aquesta inscripció amb l'advocació a què està dedicada la campana i la data de l'antiga: "ABDON Y SENEN AÑO 1.892". Del cordó inferior penja una garlanda amb motius vegetals i religiosos. Seguidament, en el mig hi ha un crucifix i la següent inscripció: "REFUNDIDA EN 1.981 SIENDO CURA PARROCO / D. RICARDO BENEDITO BELTRAN / PADRINOS: PASCUAL SARRIO ARNANDIS / Y Ma JOSE FERRUS MARCH". En ella indica l'any que va ser refosa, el nom del rector que estava a la parròquia eixe any i el dels padrins. En aquest espai també està la marca de fàbrica: "FUNDICION / DE / SALVADOR MANCLUS / C. INDUSTRIA, 27 / VALENCIA". Finalment, té cinc cordons en el peu.
Terç (T) (2 cordons) /
(06) "ABDON Y SENEN AÑO 1.892" /
(2 cordons) /
(garlanda amb motius religiosos i vegetals)
Mig (M) (00) (Creu)
(06) "REFUNDIDA EN 1.981 SIENDO CURA PARROCO / D. RICARDO BENEDITO BELTRAN / PADRINOS: PASCUAL SARRIO ARNANDIS / Y Ma JOSE FERRUS MARCH"
(10) (marca de fàbrica, monotip) "FUNDICION / DE / SALVADOR MANCLUS / C. INDUSTRIA, 27 / VALENCIA"
Mig peu (MP) (5 cordons)
Tocs actuals de campanes Repica i volteja automàticament.
Truja Fusta 2001 Técnica y Artesanía
Estat anterior Fins a la restauració de 2007 la campana estava ubicada a la Sala de les Campanes amb truja de ferro model Roses. Per tocar tenia un electromall i un motor de vol continu. L'estat de conservació era regular, ja que aquesta instal·lació no tenia res a veure amb la tradició local, ni afavoria la preservació de la campana.
Estat actual Es troba en un bon estat de conservació, instal·lada en una de les finestres de la sala de campanes. Compta amb truja de fusta de perfil tradicional valencià i està mecanitzada amb motor d'impulsos i electromall. A més, té una ballesta per al seu toc manual i el batall està lligat i reforçat amb cable de seguretat. La instal·lació actual permet el toc manual de la campana i imita l'estil tradicional de toc.
Mecanismes de toc Fusta Nova 2001 Técnica y Artesanía.
Intervencions Entorn de 1981 es va trencar l'anterior campana, fosa en 1892. Va ser baixada del campanar en 1981 per refondre-la als tallers de la foneria de Salvador Manclús. Una volta fosa es va instal·lar al campanar amb la truja de ferro de l'antiga i mecanitzà amb motor de vol continu i electromalll trifàsic.

En 2007 va ser baixada del campanar per procedir a la restauració. En primer lloc, es netejà el bronze per dins i fora, retirant la truja de ferro i canviant-la per altra de fusta de perfil tradicional valencià. Finalment, es renovà el sistema de toc automàtic amb un motor d'impulsos i electromall, a més d'instal·lar una ballesta per eventuals tocs manuals. Aquests treballs es realitzaren per 2001 Técnica y Artesanía amb subvenció de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre's en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal•lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors de la documentació

  • 2001 TÉCNICA Y ARTESANÍA S. L. (11-04-2006)
  • LLOP i BAYO, Francesc (25-10-2007)
  • 2001 TÉCNICA Y ARTESANÍA S. L. (30-10-2007)
Editor de la fitxa ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 27-09-2022
17 Fotos

Santa Maria (2)

(Referència 6176)

Localització Sala de les Campanes
Diàmetre (en cm) 80
Altura del bronze 62
Vora 9
Pes real (en quilos) 317
FonedorDE VIELSA, MIQUEL
Any fosa 1621
Descripció La campana compta amb aquesta inscripció en llatí al terç: "AVE # MARIA # GRATIA # PLENA DOMINVSTECVM # / MIGVEL # DEBIELSA # ME FESIT AN M DC XXI". Aquesta correctament escrita seria: "AVE MARIA GRATIA PLENA DOMINUS TECUM / MIGUEL DE BIELSA ME FECIT ANNO MDCXXI". La seua traducció al valencià seria: "AVE MARIA PLENA DE GRACIA EL SENYOR ES AMB TU / MIQUEL DE VIELSA EM VA FER ANY 1621". La primera part té origen en l'Evangeli de Lluc (Lc. 1, 28) on es descriu el passatge de l'Anunciació de l'arcàngel Gabriel a la Mare de Déu. La variant respecte a l'evangeli és la inclusió del nom de Maria. Finalment al segon cordó trobem el nom del fonedor i la data de la campana.
Anses Decorades amb cordons
Terç (T) (2 cordons) /
"AVE # MARIA # GRATIA # PLENA DOMINVSTECVM # " /
(2 cordons) /
"MIGVEL # DEBIELSA # ME FESIT AN M DC XXI" /
(2 cordons) /
(00) (crucifixió)
(04) (Sant Miquel)
(08) (Mare de Déu amb Nen)
Mig (M) (2 cordons) /
(00) (Creu amb pedestal)
Mig peu (MP) (5 cordons, el central més gros)
Tocs tradicionals de campanes Suposem que es repicaria des dels peus del campanar amb una llarga corda unida al batall i voltejaria des de la mateixa Sala de les Campanes.
Tocs actuals de campanes Volteja i repica automàticament
Truja Fusta Nova 2001 Técnica y artesanía.
Estat original Estava instal·lada amb truja de fusta de perfil tradicional valencià. Comptaria amb una corda unida al batall per repicar-la des dels peus del campanar.
Estat anterior Fins la restauració de 2007 la campana estava ubicada a la Sala de les Campanes amb truja de ferro model Roses. Per tocar tenia un electromall i un motor de vol continu. L'estat de conservació era regular, ja que questa instal·lació no tenia res a veure amb la tradició local, ni afavoria la preservació de la campana.
Estat actual Es troba en un bon estat de conservació, instal·lada en una de les finestres de la Sala de les Campanes. Compta amb truja de fusta de perfil tradicional valencià i està mecanitzada amb motor d'impulsos i electromall. A més té una ballesta per al seu toc manual i el batall està lligat i reforçat amb cable de seguretat. La instal·lació actual permet el toc manual de la campana i imita l'estil tradicional de toc.
Mecanismes de toc (03) ballesta, (09) motor d'impulsos i eletromall.
Intervencions Aquesta és l'única campana del conjunt antic que ha quedat en l'actualitat. Com indiquen les inscripcions va ser fosa en l'any 1621 pel campaner de la ciutat de València Miquel de Vielsa i estava instal·lada en l'anterior campanar, passant a l'actual quan es va construir. A mitjans del segle XX la truja original va ser canviada per altra de ferro i en 1981 amb motiu de la refosa de la campana menor es va mecanitzar, instal·lant per al seu toc un motor de vol continu i electromall trifàsic.

En 2007 va ser baixada del campanar per procedir a la restauració. En primer lloc es netejà el bronze per dins i fora, retirant la truja de ferro i canviant-la per altra de fusta de perfil tradicional valencià. Finalment es renovà el sistema de toc automàtic amb un motor d'impulsos i electromall, a més de instal·lar una ballesta per eventuals tocs manuals. Aquests treballs es realitzaren per 2001 Técnica y Artesanía amb subvenció de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Cal incoar expedient per declarar-la Bé d´Interés Cultural. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per una rèplica.
Instal·lació La instal•lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors de la documentació

  • 2001 TÉCNICA Y ARTESANÍA S. L. (11-04-2006)
  • LLOP i BAYO, Francesc (25-10-2007)
  • ALEPUZ CHELET, Joan; NAVARRO SABATER, Arnau; SARRIÓ ANDRÉS, Pau (03-12-2014)
Editor de la fitxa ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 07-03-2015
33 Fotos

Sant Roc (3)

(Referència 6177)

Localització Sala de les Campanes
Diàmetre (en cm) 89
Altura del bronze 73
Vora 10
Pes real (en quilos) 460
FonedorROSES, HERMANOS (SILLA)
Any fosa 1966
Descripció En primer lloc trobem a terç amb la marca de fàbrica: "FUNDICION / DE / CAMPANAS / DE / ROSES Hnos. / SILLA (VALENCIA)". Seguidament al mig indica l'advocació a la que està dedicada la campana: "SAN ROQUE". Finalment al mig peu està aquesta inscripció: "AÑO 1887 REFUNDIDA EN EL AÑO 1966 SIENDO CURA PARROCO D. SALVADOR PERALES CLERIES". En ella indica la data de l'anterior campana, la de refosa i el rector que estava al front de la parròquia en el moment de la refosa.
Espatlla (H) (cordó)
Terç (T) (2 cordons) /
(2 cordons)
Mig (M) (00) (creu)
(03) (marca de fábrica) "FUNDICION / DE CAMPANAS / DE / ROSES HNOS. / SILLA (VALENCIA)"
(06) "SAN ROQUE"
Mig peu (MP) (2 cordons) /
"AÑO 1887 REFUNDIDA EN EL AÑO 1966 SIENDO CURA PARROCO D. SALVADOR PERALES CLERIES"
(2 cordons)
Peu (2 cordons) /
(2 cordons)
Tocs tradicionals de campanes Suposem que es repicaria des dels peus del campanar amb una llarga corda unida al batall i voltejaria des de la mateixa Sala de les Campanes.
Tocs actuals de campanes Repica i volteja automàticament.
Truja Fusta Nova 2001 Técnica y artesanía.
Estat anterior Fins la restauració de 2007 la campana estava ubicada a la Sala de les Campanes amb truja de ferro model Roses. Per tocar tenia un electromall i un motor de vol continu. L'estat de conservació era regular, ja que questa instal·lació no tenia res a veure amb la tradició local, ni afavoria la preservació de la campana.
Estat actual Es troba en un bon estat de conservació, instal·lada en una de les finestres de la Sala de les Campanes. Compta amb truja de fusta de perfil tradicional valencià i està mecanitzada amb motor d'impulsos i electromall. A més té una ballesta per al seu toc manual i el batall està lligat i reforçat amb cable de seguretat. La instal·lació actual permet el toc manual de la campana i imita l'estil tradicional de toc.
Mecanismes de toc (03) ballesta, (09) motor d'impulsos i eletromall.
Intervencions L'any 1966 va ser refosa la primitiva campana per estar trencada als tallers de la foneria Hnos. Roses de Silla. Com indiquen les inscripcions l'antiga datava de l'any 1887 i es trencà al voltant de 1966. Suposem que en el moment de refosa seria dotada de la truja de ferro, sent beneïda i pujada al campanar després. En 1981 amb motiu de la refosa de la campana menor es va mecanitzar, instal·lant per al seu toc un motor de vol continu i electromall trifàsic.

En 2007 va ser baixada del campanar per procedir a la restauració. En primer lloc es netejà el bronze per dins i fora, retirant la truja de ferro i canviant-la per altra de fusta de perfil tradicional valencià. Finalment es renovà el sistema de toc automàtic amb un motor d'impulsos i electromall, a més de instal·lar una ballesta per eventuals tocs manuals. Aquests treballs es realitzaren per 2001 Técnica y Artesanía amb subvenció de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre's en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal•lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors de la documentació

  • 2001 TÉCNICA Y ARTESANÍA S. L. (11-04-2006)
  • LLOP i BAYO, Francesc (25-10-2007)
  • 2001 TÉCNICA Y ARTESANÍA S. L. (30-10-2007)
  • ALEPUZ CHELET, Joan; NAVARRO SABATER, Arnau; SARRIÓ ANDRÉS, Pau (03-12-2014)
Editor de la fitxa ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 07-03-2015
18 Fotos

Sant Pere (4)

(Referència 6178)

Localització Sala de les Campanes
Diàmetre (en cm) 98
Altura del bronze 80
Vora 10
Pes real (en quilos) 655
FonedorROSES, HERMANOS (SILLA)
Any fosa 1954
Descripció La campana compta en primer lloc amb la marca de fàbrica: "FUNDICION / DE / CAMPANAS / DE / ROSES Hnos. / SILLA (VALENCIA). Al mig trobem la següent inscripció: "SAN PEDRO APOSTOL / "ESTA CAMPANA FUÉ CONSTRUIDA EL AÑO 1777 / Y REFUNDIDA EL AÑO SANTO MARIANO 1954. / SIENDO CURA PARRCO D. SALVADOR PERALES CLERIES / ALCALDE Y PADRINO D. JOSÉ MARÍA MARTÍ FERRANDIS / Y MADRINA DOÑA ELISA FERRÁNDIS MOMPO.". En ella està en primer lloc la dedicació de la campana, Sant Pere Apòstol, que és el titular del temple parroquial. Seguidament indica la data de fosa de la primitiva campana i la de refosa, afegint la inscripció "AÑO MARIANO". Aquesta fa referència a la celebració en 1954 de l'Any Marià de la Puríssima al commemorar el centenari de la Definició del Dogma de la Immaculada en 1854 pel papa Pius IX. Trobem també els noms del rector i dels padrins, un dels quals era a més l'alcalde. Finalment al mig peu està el nom del poble i la data de fosa: "ALBALAT DE LA RIVERA AÑO 1954".
Espatlla (H) (cordó)
Terç (T) (2 cordons) /
(2 cordons)
Mig (M) (00) (creu)
(03) (marca de fábrica) "FUNDICION / DE CAMPANAS / DE / ROSES HNOS. / SILLA (VALENCIA)"
(06) (Sant Pere) "SAN PEDRO APOSTOL / ESTA CAMPANA FUÉ CONSTRUIDA EL AÑO 1777 / Y REFUNDIDA EL AÑO SANTO MARIANO 1954. / SIENDO CURA PARRCO D. SALVADOR PERALES CLERIES / ALCALDE Y PADRINO D. JOSÉ MARÍA MARTÍ FERRANDIS / Y MADRINA DOÑA ELISA FERRÁNDIS MOMPO."
Mig peu (MP) (2 cordons) /
(00) "ALBALAT DE LA RIVERA AÑO 1954"
(2 cordons)
Peu (2 cordons) /
(2 cordons)
Tocs tradicionals de campanes Suposem que es repicaria des dels peus del campanar amb una llarga corda unida al batall i voltejaria des de la mateixa Sala de les Campanes.
Tocs actuals de campanes Volteja i repica automàticament.
Truja Fusta Nova 2001 Técnica y artesanía.
Estat anterior Fins la restauració de 2007 la campana estava ubicada a la Sala de les Campanes amb truja de ferro model Roses. Per tocar tenia un electromall i un motor de vol continu. L'estat de conservació era regular, ja que questa instal·lació no tenia res a veure amb la tradició local, ni afavoria la preservació de la campana.
Estat actual Es troba en un bon estat de conservació, instal·lada en una de les finestres de la Sala de les Campanes. Compta amb truja de fusta de perfil tradicional valencià i està mecanitzada amb motor d'impulsos i electromall. A més té una ballesta per al seu toc manual i el batall està lligat i reforçat amb cable de seguretat. La instal·lació actual permet el toc manual de la campana i imita l'estil tradicional de toc.
Mecanismes de toc (03) ballesta, (09) motor d'impulsos i eletromall.
Intervencions L'any 1954 va ser refosa la primitiva campana per estar trencada als tallers de la foneria Hnos. Roses de Silla. Com indiquen les inscripcions l'antiga datava de l'any 1777 i es trencà al voltant de 1954. Suposem que en el moment de refosa seria dotada de la truja de ferro, sent beneïda i pujada al campanar després. En 1981 amb motiu de la refosa de la campana menor es va mecanitzar, instal·lant per al seu toc un motor de vol continu i electromall trifàsic.

En 2007 va ser baixada del campanar per procedir a la restauració. En primer lloc es netejà el bronze per dins i fora, retirant la truja de ferro i canviant-la per altra de fusta de perfil tradicional valencià. Finalment es renovà el sistema de toc automàtic amb un motor d'impulsos i electromall, a més de instal·lar una ballesta per eventuals tocs manuals. Aquests treballs es realitzaren per 2001 Técnica y Artesanía amb subvenció de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre's en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal•lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors de la documentació

  • 2001 TÉCNICA Y ARTESANÍA S. L. (11-04-2006)
  • LLOP i BAYO, Francesc (25-10-2007)
  • ALEPUZ CHELET, Joan; NAVARRO SABATER, Arnau; SARRIÓ ANDRÉS, Pau (03-12-2014)
Actualització 11-01-2017
17 Fotos

Campaneta de senyals (0)

(Referència 6175)

Localització Transaltar
Diàmetre (en cm) 28
Pes real (en quilos) 15
Any fosa 1748
Descripció La campana compta amb la següent inscripció al terç: "# # JESVS MARIA JOEPH # AÑO # I748 # ". Aquesta correctament escrita seria: "JESUS MARIA JOSE AÑO 1748". Es tracta d'una invocació a la Sagrada Família, molt habitual entre les inscripcions de les campanes des del segle XVIII fins ben entrat el XX i que en moltes ocasions precedia a la resta d'inscripcions. Finalment trobem la data en que va ser fosa.
Espatlla (H) (cordó)
Terç (T) (Cordó) /
"# # JESVS MARIA JOEPH # AÑO # I748 # " (la V és una A invertida) /
(cordó)
Mig (M) (00) (Creu amb dos xiprers)
(06) (Mare de Déu amb Nen)
Mig peu (MP) (3 cordons)
Peu (2 cordons)
Tocs tradicionals de campanes Com indica el seu nom, principalment feia les funcions de campaneta de les senyals, encarregada de coordinar els tocs de campanes amb els actes celebrats al interior del temple. Es tocava amb una corda des del cor de l'església.
Tocs actuals de campanes No toca.
Truja Fusta Original.
Estat original Es trobava instal·lada a l'espadanya que hi ha damunt de la façana principal. Comptava amb una llarga corda que arribava fins al cor.
Estat anterior Fins la restauració de l'any 2007 estava en un estat d'abandó, ja que des de la mecanització de les campanes de la torre va perdre el seu us, tot i que conservava el cable per tocar-la. L'estat de conservació de la truja era regular, principalment causat per la falta de manteniment i la continua exposició als agents atmosfèrics.
Estat actual En la documentació de decembre de 2014 estava ubicada al Transaltar de l'església, situada damunt unes fustes per evitar el desgast de la boca de la campana. L'estat de conservació es bo, ja que compta amb la instal·lació tradicional restaurada (truja de fusta, ferratges i ballesta).
Mecanismes de toc (03) ballesta.
Intervencions En l'any 1748 va ser fosa per un autor desconegut i instal·lada a l'espadanya de la façana principal. Durant la mecanització del conjunt va perdre la seua funció i va deixar de tocar. En 2007 es baixada amb la resta de les campanes per iniciar els treballs de restauració, intervenint en la fusta i peces metàl·liques i netejant el bronze. Finalment va tornar al temple parroquial i es va guardar al transaltar, on espera una ubicació definitiva. Els treballs de restauració es feren per 2001 Técnica y Artesanía amb subvenció de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Cal incoar expedient per incloure-la en l´Inventari General de Béns Mobles. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per un altra campana de distinta afinació.
Instal·lació La instal•lació és original cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors de la documentació

  • 2001 TÉCNICA Y ARTESANÍA S. L. (11-04-2006)
  • 2001 TÉCNICA Y ARTESANÍA S. L. (11-10-2007)
  • LLOP i BAYO, Francesc (25-10-2007)
  • 2001 TÉCNICA Y ARTESANÍA S. L. (30-10-2007)
  • ALEPUZ CHELET, Joan; NAVARRO SABATER, Arnau; SARRIÓ ANDRÉS, Pau (03-12-2014)
Editor de la fitxa ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 05-03-2015
17 Fotos
  • Tornar cap enrere
  • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
    Campaners de la Catedral de València
    © Campaners de la Catedral de València (2024)
    campaners@hotmail.com
    Actualització: 19-04-2024
    Convertir a PDF

    Connectats: 101 Visitants: 100 Usuaris: 1 - francesc