Inventari de Campanes

Ermita Stella Maris de El Pouet - SUECA (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 9656)


Data de construcció 2000
Descripció L'ermita té una espadanya, ubicada a la part més alta de la façana principal. És de senzilla factura i té una finestra amb arc de mig punt. Està rematada amb coberta a dos aigües i teules.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Estat actual L'espadanya està en bon estat, pintada de groc i blanc. La campana està instal·lada a l'espadanya amb truja de ferro i mecanitzada amb motor d'impuls. Té batall lligat.
Campanes Té una campana, fosa per la foneria cántabra Hermanos Portilla de Gajano (Cantabria) i instal·lada per Industrias Manclús. Té dos noms, Josep i Nicolau.
Tocs actuals de campanes La campana volteja automàticament.
Intervencions L'espadanya té en un lateral la data "20-11-2000", que indica la data de finalització de l'espadanya o de la seua reforma. En ella es va instal·lar la campana, fosa l'any 1993.
Propostes La campana deu ser restaurada, canviant la truja de ferro per altra de fusta de perfil tradicional local. El batall es deu reforçar amb cable de seguretat. Es podria mecanizar amb electromall monofàsic.
Autors
 • ALEPUZ CHELET, Joan; SARRIÓ ANDRÉS, Pau [Documentació fotogràfica i fitxa] (20-07-2018)
 • 2 Fotos
  Fitxes de totes les campanes
  Editor ALEPUZ CHELET, Joan
  Actualització 20-07-2018

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  EspadanyaJosep i Nicolau (1)PORTILLA, HERMANOS (GAJANO)19935072

 • SUECA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 29-10-2020
  Convertir a PDF