Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Julià d'Altura - SABADELL (CATALUNYA)

(Referència: 8388)
Alçada del campanar 21
Descripció Altitud: 303 metres.
Església amb restes preromàniques del segle X en l'absidiola lateral i romàniques del segle XI visibles en els murs de ponent i tramuntana; fou reformada als segles XIV i XV en gòtic com és visible en el mur de migdia on hi ha la portalada gòtica, i al XVII (1611) quan s'aixecà el cimbori de set metres de diàmetre amb cúpula i cupulí sobre el presbiteri. Consta d'una nau de quatre trams i d'un absis quadrat per capçalera de la mateixa amplada que la nau avui coberta amb un sostre de biguetes. Els seus murs tenen paraments de paredat arrebossat. El portal de pedra en arcs de mig punt està obert al mur lateral de migjorn.
Dimensions: fa 22'50 metres de llargada i 6'40 d'amplada; des del fons de les capelles laterals l'amplada arriba als 8 metres.
Campanar amb una base romànica i un cos baix del segle XV; té planta quadrada de 6'90 metres de costat; un segon cos octagonal és del segle XVII (1693). La cel·la ubicada en el segon cos queda oberta amb grans finestrals en arc de mig punt, un a cada cara alterna; hi pengen campanes. La coberta és plana; té una motllura a l'arrencada dels arcs dels finestrals i una altra situada entre els dos cossos com a únic element que trenca la nuesa de les seves parets. Els seus murs són de paredat arrebossat de pedra rogenca amb una base de carreus ben escairats i alineats.
Situació: damunt els peus del temple, a ponent, fent angle al nord-oest.
Alçada: 21'00 metres.
Esveltesa: 3
Protecció Bé Cultural d'Interès Local
Identificador: IPA-27841
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-10-2000)
 • 1 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 26-04-2016


 • SABADELL: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 08-03-2021
  Convertir a PDF