Inventari de Campanes

Glèisa de Sant Laurenç de Mont - VIELHA E MIJARAN (CATALUNYA)

(Referència: 8361)

Alçada del campanar 16.45
Descripció Altitud: 1237 metres.
Església d'origen romànic amb transformacions posteriors de cap al segle XVIII. Consta d'una nau romànica coberta amb una volta de canó; està acompanyada d'un absis rectangular i de capelles laterals d'un temps posterior. Un antic portal romànic en arc de mig punt es troba paredat avui dia (2006); hi figura la data del 1738 inscrita sobre la capa de guix que el dissimula; està situat al mur lateral de migdia; al seu costat hi ha el portal actual modern rectangular amb marc de pedra blanca bisellat a l'intradós, tot dos sota d'un porxo embigat de fusta entre els contraforts. Els seus murs semblen, pel poc que queden visibles, de paraments de maçoneria de lloses mig picades amb un arrebossat emblanquinat en no massa bon estat.
Guarda una pica beneitera romànica del segle XIII amb decoració en relleu i una de baptismal de dimensions notables sense cap decoració llevat del soguejat del peu cilíndric.
Campanar segurament modern o refet recentment de planta quadrada (3'40 x 3'40 m) coronat per una cornisa i una una agulla vuitavada amb inflexió a la base quadrada amb recobriment de lloses de pissarra negra. La cel·la queda oberta amb una finestra d'arc de mig punt a cada cara; hi penja alguna campana. Els seus murs són de maçoneria amb carreus blancs en relleu a cantoneres.
Situació: adossat i recolzat en el centre del mur de ponent.
Alçada: 16'45 metres.
Esveltesa: 4,8
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-5125
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (26-05-2006)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 20-04-2016


 • VIELHA E MIJARAN: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 23-01-2021
  Convertir a PDF