Inventari de Campanes

Glèisa dera Mare de Diu deth Rosèr d'Aubèrt - VIELHA E MIJARAN (CATALUNYA)

(Referència: 8345)


Alçada del campanar 27.44
Descripció Altitud: 930 metres.
Església romànica del segle XII modificada posteriorment amb elements gòtics i altres de més tardans. Consta d'una nau de tres trams coberta amb una volta de canó sobre dos arcs torals; té la capçalera recta damunt de la qual hi ha aixecat el campanar. Al mur de migdia hi ha un petit portal d'arc de mig punt dovellat amb peces toscament picades. Els seus murs són de carreus matussers diversos (n'hi ha de grans així com de força petits) disposats en filades més o menys regulars, tot de pedra en el que predomina el gris.
Campanar del segle XVI. Té planta pràcticament quadrada (5'98 x 6'02 m) i un segon cos alt vuitavat coronat per la cornisa i una agulla octagonal amb inflexió a la base recoberta de peces de pissarra negra. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara alterna llevat del costat de tramuntana; hi pengen campanes. Els seus murs són de maçoneria digna de peces petites de llosa; unes fines motllures el divideixen en zones; una es troba sobre la base quadrada, l'altra sota l'octagonal i les darreres sota i sobre les finestres;
Situació: damunt la capçalera orientada a llevant avui rectangular en ésser-li substituïda l'antiga romànica que tenia un absis semicircular.
Alçada: 27'44 metres.
Esveltesa: 4,5
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-5113
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (26-05-2006)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 19-04-2016


 • VIELHA E MIJARAN: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 23-01-2021
  Convertir a PDF