Inventari de Campanes

Parròquia de l'Assumpció de Maria - TORNABOUS (CATALUNYA)

(Referència: 8337)

Alçada del campanar 23.62
Descripció Altitud: 289 metres.
Església d'orígens romànics amb moltes modificacions renaixentistes i d'altres en temps ben recents. Exterior modern arrebossat i pintat de blanc, sòcol de pedra blanquinosa de 0'68 x 0'04 metres. Consta d'una nau amb un transsepte i un cimbori quadrat aixecat damunt el creuer. Té un portal modern rectangular coronat per un petit ràfec, una cornisa motllurada al frontis amb finestres rectangulars a mitja alçada en un pany de paret de maó vist.
Guarda la imatge del segle XIV de la Mare de Déu de l'Esperança, a peu dret amb el Nen al braç esquerre, de pedra policromada de 96 centímetres d'altura.
Campanar modern de planta quadrada (3'51 x 3'51 m) bastit amb murs arrebossats i pintats de blanc intents amb un sòcol com el de l'església. La cel·la, al capdamunt, té paraments de maó vist vermellosos amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; està coronat per una cornisa formada per un fris de denticles i per un terrat amb barana metàl·lica amb doble bola sobre els pilars dels angles; una motllura de denticles es troba a la base de la cel·la. Algunes petites finestretes estan obertes en diferents pisos, una de circular i dues més de rectangulars. Fa l'afecte, pels dos colors dels seus cossos, com un gelat de vainilla i xocolata; poc ben aconseguit tot plegat.
Situació: adossat a la capçalera fent angle al nord-oest.
Alçada: 23'62 metres.
Esveltesa: 6,7
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-30035
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (2002)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 19-04-2016


 • TORNABOUS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 21-04-2021
  Convertir a PDF