Inventari de Campanes

Parròquia de Santa Cecília del Tarròs - TORNABOUS (CATALUNYA)

(Referència: 8336)

Alçada del campanar 17.2
Descripció Altitud: 279 metres.
Església aixecada entre el 1515 i el 1540. Consta d'una nau de cinc trams coberta per una volta de canó apuntada. El frontis té un portal rectangular emmarcat amb carreus de pedra blanquinosa amb els brancals motllurats, cornisa filetejada i, al damunt, una fornícula amb imatge, més amunt un òcul i una cornisa motllurada angular. Ha estat bastida amb murs de carreus mitjans de pedra marronosa irregulars i ben escairats
Guarda una imatge d'alabastre de Santa Cecília del segle XIV i una pica baptismal del XVI, ambdues restaurades després de ser maltractades en els fets revolucionaris del 1936.
Campanar coetani del temple d'aires senzills del barroc rural auster. Té planta quadrada (3'66 x 3'66 m) i està bastit amb murs de carreus irregulars ben escairats i disposats en filades uniformes; un segon cos octagonal o cel·la està coronat per una cornisa motllurada i un terrat amb una armadura metàl·lica al cim no inclosa en la mesura de l'alçada. Els paraments d'aquest segon cos són de carreus petits matussers i irregulars. La cel·la queda oberta amb quatre finestres d'arc de mig punt, una en cada cara alterna; hi pengen campanes; té una motllura a l'arrencada dels arcs i una altra a la seva base.
Corre l'anècdota que el campanar no es va acabar perquè el fill del mestre d'obres que el construïa s'hi va matar en caure, i aquell no va voler seguir fent l'obra.
Situació: sobre l'ala esquerra del temple fent angle al nord-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 17'20 metres.
Esveltesa: 4,7
Protecció Bé Cultural d'Interès Local
Identificador: IPA-27358
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-09-2000)
 • 1 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 19-04-2016


 • TORNABOUS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 18-04-2021
  Convertir a PDF