Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Salvador de Claravalls - TÀRREGA (CATALUNYA)

(Referència: 8319)

Alçada del campanar 23.43
Descripció Altitud: 337 metres.
Església renaixentista tardana del 1680 amb pervivències del gòtic. Consta d'una nau rectangular de tres trams coberts amb una volta ogival estrellada acompanyada d'altars laterals oberts amb arcs de mig punt de pedra grisa; té cor i llotges damunt les capelles laterals. Les parets interiors estan emblanquinades. El frontis té una portalada classicitzant amb un portal rectangular precedit de cinc grades i flanquejat per columnes exemptes de capitell toscà i fust estriat sobre pedestals que sostenen un arquitrau filetejat i un frontó triangular; queda obert per una rosassa calada i atrompetada a mitja alçada i dos òculs també calats a cada costat de l'entaulament; a mitja alçada altres dos òculs flanquegen la rosassa i tres finestres quadrades queden sota una gran cornisa angular amb tres filades de teules sobreposades. Els seus murs són de carreus grans ben escairats al frontis i de maçoneria als laterals tots ells en pedra marronosa.
Guarda un retaule amb pintura acrílica sobre fusta que representa la Transfiguració obrat per la pintora Carme Benet Pelegrí de les Borges el 2008 i instal·lat al mur posterior del presbiteri.
Campanar coetani del temple d'un barroc senzill i auster. Té planta quadrada (3'12 x 3'12 m) i està coronat per una cornisa motllurada i un terrat amb balustrada i pinacles de bola als angles. La cel·la queda oberta amb finestrals d'arc de mig punt, un a cada cara; hi penja alguna campana; té una motllura a la seva base i una altra al damunt. Els seus murs són de carreus grans i irregulars de pedra marronosa amb carreus ben escairats a cantoneres; estan completament nus, sense ornaments ni finestres fora de les de la cel·la.
Situació: adossat al mur de llevant fent angle al sud-est del frontis encarat a migdia.
Alçada: 23'43 metres.
Esveltesa: 7,5
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-29973
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (2002)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 18-04-2016


 • TÀRREGA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 18-04-2021
  Convertir a PDF