Inventari de Campanes

Parròquia de Santa Maria Magdalena - CASTELLSERÀ (CATALUNYA)

(Referència: 8318)


Alçada del campanar 27.54
Descripció Altitud: 267 metres.
Església aixecada el 1600 en estil del gòtic tardà i refeta a finals del segle XIX. Consta d'una nau de quatre trams coberta amb una volta ogival simple i capçada per un absis poligonal de cinc costats, dos d'ells amb capelles; tres arcs de mig punt en pedra clara per banda hi donen pas. El cor amb una barana metàl·lica descansa en un gran arc rebaixat sobre impostes i d'una volta de creueria baixa. Els seus murs de pedra grisenca de grans carreus ben escairats al frontis són matussers a l'interior però els nervis, arcs i pilastres tenen carreus mitjans ben escairats. El frontis té un portal dovellat en arc de mig punt en pedra blanca amb dues grades d'accés davant el llindar, al damunt una fornícula amb una petita imatge barroca en pedra blanca de Maria i el Nen, una original rosassa atrompetada, motllurada i calada i una cornisa angular amb creu metàl·lica al cim.
Dimensions: 23'70 x 8'71 x 12'68 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals arriba als 11'97 metres.
Campanar gòtic coetani del temple. Té planta hexagonal amb costats de 2'82 metres (perímetre: 16'92 m). La cel·la queda oberta amb finestrals d'arc apuntat i amb bordó, un a cada costat; té una motllura a la seva base. Està coronat per una fina cornisa amb gàrgoles als angles i un terrat amb una balustrada; un pinacle s'aixeca al centre del terrat. Els seus murs tenen paraments de carreus mitjans ben escairats de pedra grisenca; per l'interior es veuen mig picats. Una escala de cargol de pedra picada puja per dins d'un interior cilíndric; la cel·la conté dues grans campanes; per accedir al terrat hi ha damunt el terra una escala metàl·lica que permet arribar fins a una trapa oberta en el sostre.
Situació: adossat al mur de tramuntana fent angle al nord-oest del frontis encarat al nord.
Alçada: 27'54 metres.
Esveltesa: 4,8
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-29746
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (26-03-2002)
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (30-04-2012)
 • 6 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 18-04-2016


 • CASTELLSERÀ: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 08-08-2020
  Convertir a PDF