Inventari de Campanes

Església Nova de Sant Pere - CORBERA D'EBRE (CATALUNYA)

(Referència: 8303)


Alçada del campanar 22.38
Descripció Altitud: 337 metres.
Església aixecada el 1948 en substitució de l'antiga, destruïda en gran part, encara mig en peu al poble vell. Consta d'una nau amb sostre de bigues de formigó, capella del Santíssim a l'esquerra tocant a l'altar major, i atri. Els seus murs estan arrebossats i pintats en un to lleugerament groguenc. El frontis té unes grades davant la porta vidriada amb colors foscos, un òcul a la part superior i una cornisa angular doble amb una creu metàl·lica al cim. L'edifici fou projectat pel pla de Regiones Devastadas després de la guerra civil del 1936.
Campanar coetani de l'església. Té planta quadrada (3'93 x 3'97 m) i dos cossos separats per una motllura composta sota de la qual hi figura un rellotge d'esfera a cada cara; el primer alt cos té una estructura lleugerament tronco-piramidal; el cos superior on s'ubica la cel·la és de volum cúbic; està obert amb una finestra d'arc de mig punt a cada cara i coronat per una cornisa motllurada i una teulada de quatre vessants amb un penell al cim no inclòs en la mesura de l'alçada; pengen de les finestres dues campanes. Els seus murs estan arrebossats i pintats com la resta de l'edifici. El seu primer alt cos, completament nu d'elements ornamentals, no acaba de tenir cap efecte interessant.
Des de la capella del baptisteri es pot arribar al campanar; pel seu interior hi puja una escala d'obra sobre voltes i arrapada a la paret.
Mirant cap al nord, dalt del turó on se s'aixecava el poble antic, es pot veure el campanar barroc de l'antiga església parroquial, avui abandonada a causa dels desperfectes causats pels combats que van tenir lloc a la zona durant la guerra civil (1936-39) i per posteriors actes vandàlics.
Situació: exempt, al davant de l'angle nord-est del frontis encarat a llevant.
Alçada: 22'38 metres.
Esveltesa: 5,6
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-11711
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (04-08-2001)
 • Bibliografia

  (Es pot ordenar per qualvol dels camps)
  Autors de la fitxa de la torreTítolData
  ESCUDÉ i MONFORT, Jaume; VALÈNCIA i LEONARDO, EugeniCampanes i tocs propis a les esglésies parroquials de la Terra Alta1999
  2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 17-04-2016


 • CORBERA D'EBRE: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 29-09-2020
  Convertir a PDF