Inventari de Campanes

Parròquia de Santa Maria de Su - RINER (CATALUNYA)

(Referència: 8268)


Alçada del campanar 24.13
Descripció Altitud: 827 metres.
Església aixecada en el segle XIX en estil neoclàssic. Consta de tres naus separades per un robust pilar rectangular per banda i dos arcs formers de mig punt; la nau central queda coberta amb una volta de canó, les laterals amb voltes d'aresta; la seva capçalera és recta. Un cor als peus descansa sobre un arc carpanell. Al frontis hi ha un portal classicitzant rectangular flanquejat per semi-columnes toscanes sobre pedestals adossades als muntants, per un escàs entaulament i per un frontó triangular amb un petit pinacle de bola al vèrtex superior; més amunt hi ha una rosassa motllurada a mitja alçada i per coronament una cornisa angular. Els seus murs són de carreus mitjans i grans, barrejats, amb les juntures que deixen veure el morter de calç. Els murs interiors presenten paraments de pedra vista al sòcol; la resta està arrebossada i pintada de blanc.
Dimensions: 15'00 x 5'28 x 7'00 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; les tres naus fan 14 metres d'amplada total.
Guarda unes làpides sepulcrals al terra de la nau i un retaule neoclàssic. S'han trobat tres arcosolis o cavitats dins dels murs.
Campanar del 1815 d'inspiració neoclàssica. Té planta quadrada (3'85 x 3'85 m); un segon cos té els caires aixamfranats i queda coronat per una cornisa motllurada amb gàrgoles als xamfrans i un terrat amb balustrada i pinacles sobre els pilars dels angles; al seu damunt s'aixequen quatre fins arcs apuntats units al centre amb un pinacle al cim. La cel·la està oberta amb quatre finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; hi pengen campanes; té una motllura al dessota, una altra separa els dos cossos. Els seus murs són de carreus ben escairats i alineats de pedra marronosa.
Situació: adossat al mur lateral esquerre, proper a la capçalera.
Alçada: 24'13 metres.
Esveltesa: 6,2
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-17587
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (09-07-2003)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 14-04-2016


 • RINER: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 09-04-2020
  Convertir a PDF