Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Andreu de Linya - NAVÈS (CATALUNYA)

(Referència: 8245)Alçada del campanar 22.19
Descripció Altitud: 668 metres.
Església aixecada entre el segle XVII i el XVIII en un estil neoclàssic senzill. Consta d'una sola nau coberta amb una volta de llunetes reforçada per arcs torals de mig punt i està acompanyada de capelles laterals; la seva capçalera és recta. El frontis bastit amb carreus mitjans ben escairats i alineats de pedra marronosa es troba mig arrebossat; té un portal rectangular amb el marc carreuat d'escàs relleu; unes quantes grades al seu davant i una rampa al lateral esquerre li donen accés; una rosassa motllurada es troba a la part alta i queda coronat per una cornisa angular.
Guarda un retaule neoclàssic del 1775 dedicat a sant Joan situat a l'altar major en el qual destaca la imatge barroca policromada de la Mare de Déu del Roser; procedeix de l'església de Bergús.
Campanar d'un estil neoclàssic rústic i auster. Té planta gairebé quadrada ( 3'50 x 3'35 m) i està coronat per una cornisa motllurada amb gàrgoles als caires i un terrat amb balustrada i pinacles als angles al damunt del qual s'aixequen quatre arcades en diagonal unides al centre amb un pinacle al cim. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; hi penja alguna campana; té una motllura senzilla a la seva base; una altra es troba més avall a l'alçada de la teulada del temple per damunt de la qual hi ha oberta una petita finestra rectangular. Els seus murs estan arrebossats amb carreus visibles a cantoneres i presenten una total nuesa en el seu primer alt cos.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple fent angle al sud-est del frontis encarat a llevant.
Alçada: 22'19 metres.
Esveltesa: 6,3
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-17423
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (09-10-2003)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 11-04-2016


 • NAVÈS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 25-02-2021
  Convertir a PDF