Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Martí de Cambrils - ODÈN (CATALUNYA)

(Referència: 8241)

Alçada del campanar 15.28
Descripció Altitud: 1140 metres.
Església romànica sobrealçada cap al segle XVIII. Consta d'una nau de tres trams coberta amb una volta de canó apuntat sobre dos arcs torals; té capelles laterals afegides al cantó de tramuntana i està capçada per un absis semicircular amb la cornisa motllurada precedit d'un arc presbiteral per l'interior. Els seus murs romànics només són visibles a l'absis i al frontis; són de carreus mitjans, irregulars i disposats en filades uniformes tant en un lloc com en l'altre; des de mitja alçada del frontis el parament és de paredat. Hi té un portal romànic atrompetat amb tres arquivoltes de punt rodó, ben dovellades, una finestreta esqueixada d'arc de mig punt al damunt i una cornisa horitzontal comuna amb la rectoria afegida a la banda de migdia; recentment (2003) el temple ha estat restaurat i netejat.
Dimensions: 15'20 x 3'90 x 8'70 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals fa 9'50 metres.
Campanar amb base romànica i part alta moderna. Té planta gairebé quadrada (3'30 x 3'45 m) i està coronat per una cornisa i una coberta gairebé plana. La cel·la queda oberta amb una finestra allargassada d'arc de mig punt i barana metàl·lica a cada cara. Els seus murs presenten el mateix tipus de paraments que el frontis, carreus a la part baixa romànica, de paredat al seu damunt i de carreus ben escairats a la cel·la.
Situació: sobre l'ala esquerra de la nau, a la banda del nord-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 15'28 metres.
Esveltesa: 4,4
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-30563
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (21-10-2003)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 11-04-2016


 • ODÈN: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 11-04-2021
  Convertir a PDF