Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Amanç de Torrefeta - TORREFETA I FLOREJACS (CATALUNYA)

(Referència: 8137)

Alçada del campanar 23
Descripció Altitud: 480 metres.
Església barroca aixecada entre el 1675 i el 1703. Consta d'una nau coberta amb una volta de llunetes sobre quatre arcs torals de mig punt que descansen en pilastres entre les quals hi ha obertes dues capelles laterals per banda; està capçada per un absis semicircular. A l'altar s'hi accedeix per unes escales i una barana metàl·lica el tanca pels costats. El frontis té una portalada barroca amb un portal rectangular flanquejat per pilastres toscanes sobre pedestals adossades als muntants, un entaulament amb doble arquitrau i un frontó semicircular truncat amb fornícula apetxinada interposada i sense imatge; a mitja alçada s'hi troba una petita finestra petita rectangular i està coronat per una cornisa angular de teules sobreposades. Una làpida encoixinada al frontis indica l'inici de la construcció: 1675.
Dimensions: 22'70 x 7'00 x 10'9 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; la total des del fons de les capelles laterals en fa 13'70.
Guarda quatre sepulcres al terra de la família Sanou davant de capelles laterals, la més antiga del 1700; i també conserva una bonica pica beneitera.
Campanar del 1703-93. Té planta quadrada (4'12 x 4'12 m) amb un perímetre un pèl major en el primer cos respecte dels superiors. Els seus murs són de maçoneria amb peces mig picades i amb carreus ben escairats a les cantoneres; unes motllures es troben al capdamunt del primer cos, a mitja alçada, sota els finestrals i a l'arrencada dels arcs de les finestres; està coronat per una minsa cornisa i un terrat amb balustrada i pinacles de bola als angles. A la base hi ha una làpida que indica l'inici de les obres d'aquest campanar: 1703. A l'interior, unes escales de cargol de pedra picada, de graons monolítics, donen accés al cor i al pis de les campanes on hi ha dues antigues campanes, anteriors a la data del campanar, per tant, procedents de l'anterior edifici. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara, emmarcades per dovelles i carreus ben escairats.
Situació: adossat al mur de tramuntana proper a l'angle nord-est del frontis encarat a llevant.
Alçada: 23'00 metres.
Esveltesa: 5,5
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-26396
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-09-2000)
 • 1 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 11-03-2016


 • TORREFETA I FLOREJACS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 16-01-2021
  Convertir a PDF