Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Jaume de Palouet - MASSOTERES (CATALUNYA)

(Referència: 8120)

Alçada del campanar 9.56
Descripció Altitud: 501 metres.
Església senzilla, d'aires romànics, segurament del moment de transició al gòtic. Consta d'una nau coberta amb una volta de canó seguit amb la capçalera recta; està acompanyada de dues capelles a l'esquerra, una coberta d'una volta de canó i arc de mig punt tocant a la capçalera i l'altra, tancada, just entrant; pel seu interior hi puja una escala de graons de pedra que surten darrera l'espadanya per damunt de la teulada. Els seus murs són de carreus matussers de pedra grisenca més ben picats les de la banda baixa del frontis que mostren coloració una mica marronosa.
Té el frontis orientat a ponent amb un portal en arc de mig punt format per grans dovelles i carreus als muntants de pedra grisenca; té una petita fornícula amb imatge al damunt i encara una petita finestra gairebé sagetera a sobre; la part superior la forma el campanar.
Campanar d'espadanya segurament força posterior, potser ja en el segle XVI, amb tres ulls en arc de mig punt, dos en un nivell inferior, amples i alts i un tercer petit sobre el pilar central; està cobert per una teuladeta de doble vessant i té una petita creu metàl·lica al cim; a tots tres ulls hi pengen campanetes. El seu mur té carreus grisencs com a la resta del temple. La seva base fa una amplada de 3'60 metres.
Situació: damunt el mur del frontis encarat a ponent.
Alçada: 9'56 metres.
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-26044
Campanes L'espadanya compta amb tres campanes. S'hi pot veure la diferència patrimonial (i també sonora!) que suposa la primera mecanització, substituint jous de fusta i pedra, com l'existent, per altres de ferro soldat de pocs anys, que ja estan més malmesos que l'original, amb alguns segles d'existència. Nota de Francesc LLOP i BAYO (10-03-2016)
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (30-04-2012)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 10-03-2016


 • MASSOTERES: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 21-04-2021
  Convertir a PDF