Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Vicenç de Palmerola, església del castell de Palmerola - LES LLOSSES (CATALUNYA)

(Referència: 8059)


Alçada del campanar 12
Descripció Altitud: 1095 metres.
Església romànica molt modificada per la qual cosa només semblen de la primitiva alguns panys de paret dels murs de migjorn i de ponent. Consta de dues naus amb portal sota porxo obert en el mur lateral de migdia; el porxo cobreix tota la banda sud damunt tres pilars que sostenen una biga horitzontal de formigó damunt la qual descansa una teulada d'un sol vessant; la nau major té tres trams coberts amb voltes d'aresta i està separada de la lateral del cantó nord per dos robustos pilars quadrats i dos arcs formers de mig punt; la capçalera i el mur dels peus són rectes i el portal té un arc de punt rodó amb l'escut heràldic al damunt del marquès de Palmerola (dues palmes dins d'una corona). Els seus murs són de maçoneria mig carreuada. L'edifici no té massa bon estat de conservació i sol restar obert; està situat al costat del castell habitat avui dia per una petita comunitat de joves que, mitjançant el treball manual, estan en procés de desintoxicació.
Dimensions: 10'22 x 4'60 x 4'63 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada de les dues naus fa 7'79 metres i la total comptada des del fons de les capelles laterals en fa 10'80.
Campanar d'època tardana, merament funcional, de paret nues. Té planta gairebé quadrada (2'73 x 3'15 m) i està coronat per una teulada de quatre vessants amb destacada cornisa sobre caps de biga. Els seus murs presenten paraments de carreus irregulars i matussers. La cel·la té una finestra d'arc de mig punt a cada cara en una de les quals, la que mira a llevant, s'hi troba una petita campana. L'escala interior és de cargol i s'inicia a mitja alçada; s'hi accedeix a través d'una porta oberta a l'interior de la nau i per mitjà d'una escala de mà avui (2005) absent del lloc.
Situació: adossat a la façana de ponent en el seu angle amb el mur de migdia.
Alçada: 12'00 metres.
Esveltesa: 3,8
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-3980
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (09-08-2005)
 • 6 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 03-03-2016


 • LES LLOSSES: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 04-04-2020
  Convertir a PDF