Inventari de Campanes

Parròquia de la Nativitat de la Mare de Déu o Església Nova - GARCIA (CATALUNYA)

(Referència: 8041)
Alçada del campanar 21.76
Descripció Altitud: 73 metres.
Església aixecada el 1949, inaugurada el 16-1-1950 dintre del pla de reconstruccions de Regiones Devastadas amb característiques modestes. Consta de tres naus, la central coberta amb una volta de llunetes sobre cinc arcs torals; té cancell, cor i està capçada per un absis semicircular. El frontis té una portada neoclàssica aprofitada d'una de les laterals de l'antiga església del segle XVIII destruïda durant la guerra civil; el portal en arc de mig punt té un entaulament i un frontó semicircular truncat amb un pinacle central adossat al timpà, tot en pedra grisa, en contrast amb la grogor pàl·lida dels murs de les façanes arrebossades i pintades; a mitja alçada del frontis hi ha una rosassa motllurada i atrompetada; una cornisa angular a base de peces de ceràmica rogenca corona el mur.
Guarda pintures a l'interior de l'absis i una escultura de bronze de la Mare de Déu a l'altar major obra del sacerdot escultor mossèn Àngel Martí, de Morella (1977). La mesa de l'altar, l'ambó i la càtedra són de marbre blanc d'Ulldecona.
Campanar merament funcional coetani del temple. Té planta gairebé quadrada (3'38 x 3'65 m) i està dividit en tres cossos per motllures de ceràmica vermellosa així com la cornisa; està coronat per una teulada a quatre vents de teules rogenques. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; hi pengen campanes. Una esfera horària està situada a la cara frontal entre dues motllures al dessota de la cel·la. Té les cantoneres lleugerament ressaltades fins a mitja alçada de la cel·la. Els seus murs estan arrebossats i pintats d'un to groguenc pàl·lid, com el del frontis. Alguna finestreta rectangular es troba oberta a diversos nivells i en les cares frontals i laterals.
Situació: damunt l'ala lateral esquerra del temple fent angle al nord-est del frontis orientat a tramuntana.
Alçada: 21'76 metres.
Esveltesa: 6
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-11495
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (04-08-2001)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 01-03-2016


 • GARCIA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 04-08-2020
  Convertir a PDF