Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Miquel de Darmós - TIVISSA (CATALUNYA)

(Referència: 8039)


Descripció Altitud: 182 metres.
Església del 1776 i reconstruïda entre el 1862 i el 1867 després de sofrir destruccions el 1810. Consta d'una nau rectangular amb transsepte i acompanyada de capelles laterals. Està bastida amb murs de paredat, el del frontis amb un arrebossat en no massa bon estat i amb un portal dovellat en arc rebaixat i marc de pedra grisa amb unes grades d'accés al seu davant; el portal es troba lleugerament escorat cap a la dreta respecte de l'eix del frontis; per sobre d'ell hi figura un petit òcul atrompetat a mitja alçada, una motllura horitzontal i una minsa cornisa en curvatura convexa.
Dimensions: 19'00 x 5'50 metres de llargada i amplada respectivament; des del fons del transsepte l'amplada total fa 8'50 metres.
Campanar purament funcional aixecat a principis del segle XIX. Té planta rectangular (2'08 x 3'40 m) amb un primer cos arrebossat incorporat en l'estructura de l'edifici de l'església i un segon cos de maó vist amb un pis al capdamunt, marcat per dues fines motllures entre les quals hi ha oberts uns òculs motllurats un dels quals, el frontal, està ocupat per una esfera horària; el cos de la cel·la, al capdamunt, és lleugerament més reduït de perímetre i té obertes quatre finestres d'arc de mig punt lleugerament ressaltat, una a cada cara; hi pengen campanes. Està coronat per una minsa cornisa i un terrat amb barana de maó; tot aquest segon cos, excepte la cel·la, està recorregut per pilastres cantoneres d'escàs relleu.
Situació: sobre l'ala dreta del temple fent angle al sud-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 19'66 metres.
Esveltesa: 5,7
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-11616
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (03-08-2001)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 01-03-2016


 • TIVISSA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 27-09-2020
  Convertir a PDF