Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Joan Baptista - BENISSANET (CATALUNYA)

(Referència: 8037)

Descripció Altitud: 38 metres.
Església aixecada després del 1939 en un estil eclèctic per la Dirección General de Regiones Devastadas amb característiques modestes. Consta de tres naus capçades per un absis semicircular. Al frontis hi té el portal en arc de mig punt sota un porxo de sostre horitzontal i teulada d'un sol vessant al davant del qual hi figuren unes poques grades d'accés; en el mur que sobresurt de la teulada del porxo hi ha una rosassa motllurada a mitja alçària i una cornisa angular per coronament; està arrebossat, igualment com els laterals, i pintat en colors clars ataronjats; les cantoneres tenen un lleuger ressalt i tant elles com el timpà de sota la cornisa mostren una pintura d'un to un pèl més pujat que la resta del frontis. En els seus fonaments hi ha restes d'una antic edifici templer.
Campanar coetani del temple. Té un alt primer cos de planta quadrada (4'65 x 4'65 m); altres dos cossos també quadrats i amb menys perímetre separats per cornises motllurades es troben al seu damunt; el primer té els seus murs arrebossats i pintats de blanc i marc en relleu poc ressaltat de to vermellós i dues finestres d'arc de mig punt, una a la planta baixa i l'altra el pis; el segon cos té l'esfera d'un rellotge a la part alta a la cara frontal i està coronat amb una cornisa motllurada; els murs estan pintats com els del primer cos; el tercer cos o cel·la pren forma lleugerament tronco-piramidal; té una finestra d'arc de mig punt a cada cara i està coronat per una cornisa motllurada i una teulada a quatre vents.
Situació: adossat al mur lateral de ponent fent angle al nord-oest del frontis orientat a tramuntana; està una mica més avançat que el mur frontal igualant-se amb la part davantera del porxo.
Alçada: 30'90 metres.
Esveltesa: 6,6
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-11468
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (05-08-2001)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 01-03-2016


 • BENISSANET: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 27-09-2020
  Convertir a PDF