Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Miquel - MARGALEF (CATALUNYA)

(Referència: 8023)


Alçada del campanar 22.77
Descripció Altitud: 378 metres.
Església neoclàssica del segle XVIII. Consta de tres naus amb capçalera recta i cor. El frontis té un portal en arc rebaixat filetejat i una cartel·la al centre, una fornícula al seu damunt que conté una minúscula creu metàl·lica amb el crucificat, un òcul atrompetat a mitja alçada i la cornisa angular asimètrica; al davant del portal unes grades serveixen per salvar el desnivell respecte del carrer. Els seus murs de maçoneria estan arrebossats i pintats d'un to marronós; tenen carreus ben escairats a cantoneres.
Campanar merament funcional coetani del temple. Té un primer alt cos de planta quadrada (4'35 x 4'35 m) dividit en dos per una senzilla motllura; en el superior, de pedra vista, hi ha finestrals d'arc de mig punt cegats, algun mig obert; el segon cos és de caires aixamfranats; en ell s'hi ubica la cel·la amb quatre finestrals d'arc de mig punt emmarcats per carreus i dovelles tots ben escairats de pedra clara; hi pengen campanes; té una motllura a la seva base i una esfera del rellotge a la cara frontal. El cloquer està coronat per una minsa cornisa i un terrat amb barana metàl·lica. Els seus murs de maçoneria estan arrebossats a la part baixa; en els cossos superiors són de pedra vista, de maçoneria, amb carreus ben escairats a cantoneres.
Situació: sobre l'ala esquerre de temple fent angle al nord-est del frontis encarat a llevant.
Alçada: 22'77 metres; la mesura està presa des del replà de l'escala que salva el desnivell des del carrer del davant del portal fins al que es troba enlairat per la banda del campanar. Sembla que és d'aquí d'on arrenca i no pas des del nivell del llindar del portal.
Esveltesa: 5,2
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-11275
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (11-05-2002)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 28-02-2016


 • MARGALEF: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 30-09-2020
  Convertir a PDF