Inventari de Campanes

Parròquia de L'Assumpció - BARBENS (CATALUNYA)

(Referència: 8003)


Alçada del campanar 22.89
Descripció Altitud: 283 metres.
Església gòtica reformada el 1686. Consta d'una nau coberta fins a la meitat per una volta de canó seguit arrebossada i emblanquinada; la segona meitat de dos trams fins al presbiteri està coberta amb voltes de llunetes; el presbiteri i la capçalera són rectes. Té un cor als peus amb barana de fusta sobre un embigat horitzontal; el cancell és envidriat. El frontis està obert amb un portal en arc de mig punt dovellat amb grans peces de pedra clara, una petita fornícula amb imatge es troba al seu damunt, un òcul motllurat a mitja alçada i una alta cornisa angular com a coronament, visible només a l'esquerra perquè a la dreta s'hi aixeca el cos del campanar. Els seus murs són de carreus ben escairats fins a mitja alçada; més amunt apareixen paraments de maçoneria.
Dimensions: 27'91 x 5'12 x 10'37 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; davant del presbiteri la nau s'eixampla amb un transsepte que té una llargada de 14'77 metres.
Campanar amb un cos gòtic i una cel·la del temps del barroc. Té un primer alt cos de planta quadrada (3'25 x 3'25) i està coronat per un cornisa motllurada i un terrat amb balustrada i pinacles de bola als angles. Els seus murs són de carreus ben escairats però matussers els de les últimes filades sota de la cel·la. Aquesta queda oberta amb quatre finestrals d'arc de mig punt amb el marc de pedra clara ben dovellat i carreuat de peces petites; hi pengen campanes; té unes motllures a sota els finestrals, a sobre i a l'arrencada dels seus arcs. Els seus paraments són de carreus mitjans ben escairats de pedra més clara que la del primer cos; aquest té les parets ben nues, sense cap mena d'element decoratiu.
Situació: damunt l'ala dreta del temple fent angle al nord-oest del frontis orientat al nord.
Alçada: 22'89 metres.
Esveltesa: 7
Protecció Bé Cultural d'Interès Local
Identificador: IPA-14720
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (26-03-2002)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 26-02-2016


 • BARBENS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 07-04-2020
  Convertir a PDF