Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Antoni dels Arcs - BELLVÍS (CATALUNYA)

(Referència: 8002)


Alçada del campanar 26.4
Descripció Altitud: 217 metres.
Església classicitzant aixecada el 1792 i refeta modernament. Consta d'una nau de tres trams coberts per un sostre horitzontal sobre tres bigues; té la capçalera recta amb un presbiteri cobert per una volta de petxines damunt raconeres; l'acompanyen dos passadissos laterals separats de la nau per columnes i dues capelles per banda cobertes amb voltes d'aresta. El frontis amb el mur arrebossat i pintat en un to gris i amb carreus de pedra clara a les cantoneres té un portal en arc rebaixat flanquejat per dues pilastres toscanes i un frontó triangular amb un petita fornícula sense imatge en el timpà; una motllura horitzontal divideix el mur en dues zones, en la superior, pintada simulant carreus, en destaca un òcul motllurat; està coronat per un frontó triangular amb un òcul al centre del timpà i amb tres pinacles als seus angles; els espais laterals tenen cornises còncaves molt inclinades.
Dimensions: 18'30 x 5'94 x 10'52 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals fa 13'06 metres.
Campanar merament funcional coetani del temple. Té planta gairebé quadrada (4'50 x 4'70 m) i està coronat per una cornisa i una agulla piramidal d'obra amb els careners recoberts de teules. Els seus murs estan arrebossats i pintats en un to grisenc; uns carreus de pedra clara són ben visibles a les cantoneres; la resta mostra una gran nuesa; amb tot, té un aspecte ben digne. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt amb el marc en pedra blanca, una a cada cara; hi pengen dues campanes grans; està coberta per un sostre horitzontal de maons damunt biguetes de formigó. Una escala de pedra amb barana de fusta, arrapada als murs i amb un ull escàs puja fins a la cel·la.
Situació: damunt l'ala dreta del temple fent angle al sud-est del frontis encarat a migdia.
Alçada: 26'40 metres.
Esveltesa: 5,6
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-14734
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (08-07-2002)
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (11-11-2006)
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (24-04-2012)
 • 8 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 25-02-2016


 • BELLVÍS: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 08-04-2020
  Convertir a PDF