Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Sadurní de Vilavenut - FONTCOBERTA (CATALUNYA)

(Referència: 8000)

Alçada del campanar 18.2
Descripció Altitud: 180 metres.
Església romànica del segle XIII que fou remodelada als segles XVIII i XIX. Consta de tres naus, la central de tres trams desiguals sobre arcs torals de mig punt i amb una capçalera formada per un absis semicircular romànic poc visible per l'exterior a causa de les obres posteriors que mig el cobriren; hi té un parament de carreus grans, irregulars, ben escairats i disposats en filades uniformes i amb una motllura per sobre de la qual es troba sobrealçat amb paraments de maçoneria. Les dues naus laterals només de dos trams coberts amb voltes d'aresta tenen capçalera recta i són obra moderna; estan separades de la major per arcs formers de mig punt sobre un pilar quadrat per banda. La façana principal del segle XIX té un parament de carreus ben escairats de pedra marronosa; hi té un senzill portal rectangular, un òcul motllurat a mig aire i una minsa cornisa convexa al centre i còncava als laterals amb creu metàl·lica al cim.
Dimensions: 14'80 x 16'00 metres respectivament de llargada i amplada; l'amplada total de les tres naus fa 12'40 metres.
Campanar neoclàssic auster. Té planta rectangular (3'30 x 2'60 m) i està coronat per una cornisa motllurada composta i un terrat amb balustrada i pinacles als angles; al seu damunt s'aixeca una cúpula de racó de claustre escapçada. La cel·la ha quedat oberta amb finestrals d'arc de mig punt, un a cada cara, amb balustrades i una motllura a l'arrencada dels arcs; hi penja alguna campana. Els seus murs són de carreus mitjans, irregulars, ben escairats i alineats; a les juntures és ben visible el morter de calç.
Situació: sobre l'ala dreta del temple fent angle al sud-est del frontis encarat a migdia.
Alçada: 18'20 metres.
Esveltesa: 5,5
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-15237
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-04-2001)
 • 1 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 20-05-2016


 • FONTCOBERTA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 18-06-2021
  Convertir a PDF