Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Esteve de Sords - CORNELLÀ DEL TERRI (CATALUNYA)

(Referència: 7994)

Alçada del campanar 24.85
Descripció Altitud: 240 metres.
Església romànica de finals del segle XII i principis del XIII; fou sobrealçada, allargada i eixamplada amb fondes capelles laterals després de les obres dels segles XVII-XVIII. Conserva els murs romànics de carreus ben escairats en l'absis semicircular amb cornisa motllurada i en alguns panys del nord i el sud i per la banda de llevant fins a mitja nau; la resta és de maçoneria amb carreus a les cantoneres. El frontis barroc té un portal rectangular sota d'una arcada dovellada de mig punt; al seu damunt s'hi obre un òcul atrompetat i el coronament està format per una minsa cornisa en arcs còncaus i amb dos pinyols apuntats; dos òculs petits es troben al dessota.
Dimensions: 18'75 x 4'00 x 8'70 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals obertes a banda i banda fa onze metres.
Campanar del segle XVIII d'un barroc auster. Té planta quadrada (4'75 x 4'75 m). Està dividit en tres cossos de perímetre un pèl regressiu marcats exteriorment per senzilles motllures. Queda coronat per una coberta plana que produeix la sensació de ser un campanar inacabat. La cel·la queda oberta amb un finestral d'arc de mig punt a cada costat; hi penja alguna campana; té una motllura a l'arrencada dels arcs. L'accés es fa per una escala exterior fins a la base del segon cos que és quan s'entra dins del campanar per seguir fins a la cel·la. Els seus murs són de paredat de material marronós amb carreus de pedra blanca a les cantoneres; s'hi veu una finestreta rectangular a mitja alçada del segon cos a la cara frontal; la resta presenta una completa nuesa només trencada per les motllures.
Situació: sobre els peus de l'ala dreta del temple fent angle al sud-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 24'85 metres.
Esveltesa: 5,2
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-15142
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-04-2001)
 • 1 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 25-02-2016


 • CORNELLÀ DEL TERRI: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 22-06-2021
  Convertir a PDF