Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Feliu i Sant Pere - FONTCOBERTA (CATALUNYA)

(Referència: 7975)

Alçada del campanar 21.5
Descripció Altitud: 207 metres.
Església romànica del segle XII amb modificacions posteriors renaixentistes i barroques que es concretaren en unes capelles al laterals de migdia. Consta d'una nau de tres trams irregulars amb volta sobrealçada lleugerament apuntada damunt dos arcs torals de mig punt i capçada per un absis del barroc de planta poligonal de cinc costats irregulars. S'hi veuen reformes renaixentistes a la portalada i al cor aixecat en el primer tram damunt una volta de creueria. Els seus murs de pedra groguenca són de carreus mitjans ben escairats, regulars i disposats en filades uniformes; alguns panys estan arrebossats i pintats de color marronós.
El frontis té un portal renaixentista rectangular amb columnes estriades sobre pedestals, una adossada a cada brancal, un frontó triangular amb el timpà nu i un guardapols d'arc de mig punt conservat del romànic; té una rosassa a mitja alçada i uns frisos romànics a base d'arcuacions cegues i de dents de serra, un damunt l'altre, que tanquen un plafó rectangular lleugerament enfondit amb la rosassa al centre; està coronat per una cornisa angular formada per la teulada de doble vessant de teules aràbigues que sobresurt.
Dimensions: 23'00 x 8'10 x 13'40 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals en fa 15'50.
Campanar romànic. Té planta gairebé quadrada (5'80 x 5'90 m) i està decorat amb frisos de dents de serra i arcuacions cegues al dessota del cos de la cel·la. Aquesta és d'època posterior; està coberta amb una teulada a quatre vents baixa que sobresurt i forma una destacada cornisa; descansa sobre pilars que deixen obertures rectangulars a cada cara, una de gran al centre i dues de petites situades més enlaire i a cada banda de la gran; les obertures situades en dos pisos tenen paredades les del pis inferior o romàniques.
Situació: adossat al mur lateral nord, proper a l'absis encarat cap a llevant.
Alçada: 21'50 metres.
Esveltesa: 3,6
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-15205
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-04-2001)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 24-02-2016


 • FONTCOBERTA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 20-04-2021
  Convertir a PDF