Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Julià de Corts - CORNELLÀ DEL TERRI (CATALUNYA)

(Referència: 7971)

Alçada del campanar 17.2
Descripció Altitud: 203 metres.
Església romànica aixecada el 1102 que fou modificada al gòtic i en temps posteriors. Consta d'una nau romànica de planta trapezial coberta amb una volta de canó apuntat reforçada per un arc toral i capçada per un absis semicircular sobrealçat; una segona nau de dos trams coberts per voltes de creueria és posterior de quan es va sobrealçar la nau major i l'absis. Els seus murs són de carreus petits allargassats, gairebé lloses, irregulars i no massa ben picats. El frontis té un portal romànic dovellat amb dues arquivoltes de mig punt en degradació treballades rústicament amb relleus a les dovelles de la més externa que descansa en senzilles impostes i en columnes llises, una per banda; els capitells i les impostes estan treballats amb relleus arcaics. Una finestra quadrada està situada a mitja alçada per damunt del portal; la teulada de doble vessant queda amagada al frontis per una cornisa angular al cantó dret i pel campanar a l'esquerre.
Dimensions: 13'00 x 5'00 x 7'80 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals fa 9'50 metres.
Campanar afegit tardanament segurament en tancar una antiga espadanya. Té planta quadrada (4'20 x 4'20 m). Està coronat per una cornisa destacada i una teulada a quatre vents; fou bastit amb murs de carreus petits. La cel·la queda oberta amb una àmplia finestra d'arc de mig punt a cada costat; hi penja una campana. Al damunt, sota cornisa, hi ha dues finestres més petites d'arc rebaixat, una a cada cara. Per una escala exterior situada entre contraforts s'accedeix a la cel·la.
Situació: aixecat als peus de la nau, lleugerament desviat cap a l'esquerra respecte de l'eix del frontis encarat a ponent.
Alçada: 17'20 metres.
Esveltesa: 4,1
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-15062
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-04-2001)
 • 1 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 24-02-2016


 • CORNELLÀ DEL TERRI: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 26-01-2021
  Convertir a PDF