Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Pere - CORNELLÀ DEL TERRI (CATALUNYA)

(Referència: 7970)

Alçada del campanar 30.35
Descripció Altitud: 96 metres.
Església del segle XVIII que aprofita murs d'un anterior edifici romànic. Consta d'una nau de quatre trams coberts amb voltes de llunetes sobre tres arcs torals de mig punt; està capçada per un absis poligonal de cinc costats cobert amb una volta de nervis; conserva restes romàniques del segle XI amb paraments de carreus matussers tant a les bandes de migdia i tramuntana com al frontis encarat a llevant. Aquest té el mur arrebossat i una porta dovellada en arc carpanell i una arquivolta de pedra grisa del moment del barroc; a la part alta hi ha oberta una gran rosassa motllurada i, per coronament, una minsa cornisa angular que correspon a una teulada de doble vessant.
Dimensions: 21'00 x 7'00 x 13'00 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals fa onze metres.
Campanar barroc coetani del temple. Un primer cos de planta gairebé quadrada (5'00 x 5'20 m) està cornat per un de segon octagonal; en ell s'hi ubica la cel·la oberta amb finestrals d'arc apuntat sobre senzilles impostes, un a cada costat; té una motllura a la seva base i al damunt. Està coronat per una cornisa sobre mènsules i una agulla tronco-piramidal de vuit costats acabada amb un cupulí vuitavat amb finestretes a cada cara alterna. Per l'interior hi puja una escala de pedra adossada a un costat i deixa un ull d'escala lateral; a mitja alçada l'escala es fa més estreta i és d'obra amb rajols als graons.
Situació: mig incorporat a l'ala esquerra del temple fent angle al sud-est del frontis encarat a llevant.
Alçada: 30'35 metres.
Esveltesa: 5,8
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-15023
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (00-04-2001)
 • 1 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 24-02-2016


 • CORNELLÀ DEL TERRI: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 19-06-2021
  Convertir a PDF