Inventari de Campanes

Parròquia de la Mare de Déu de Medina de Vilamur - SORIGUERA (CATALUNYA)

(Referència: 7948)


Alçada del campanar 19.45
Descripció Altitud: 1264 metres.
Església romànica del segle XII modificada amb fórmules gòtiques al segle XIV i amb elements barrocs i moderns en èpoques recents. Consta d'una nau coberta amb una volta de llunetes, d'un transsepte i d'un absis semicircular encara amb restes del primitiu romànic. Els seus murs són de carreus mitjans ben escairats en pedra rogenca avui força desgastats; té importants deformacions i esquerdes en perspectives de ser restaurats. Entre la volta de llunetes actual i la teulada hi ha restes de les antigues estructures romànica i gòtica, la primera de volta de canó de mig punt, la segona a base d'arcs diafragma apuntats que sostenien un embigat de fusta.
El portal actual obert a ponent, en arc dovellat de mig punt, és relativament modern; l'anterior gòtic avui paredat es veu a la façana de migdia amb una arquivolta i bordó sobre imposta; per damunt de l'actual hi ha un òcul a mitja alçada i una minsa cornisa que hi deixa la teulada d'un sol vessant.
Campanar barroc amb un primer cos de planta rectangular (2'60 x 3'00 m); el segon de caires aixamfranats està coronat per una cornisa i una agulla piramidal de pissarra amb lleugera inflexió a la base; la coberta és a base de petites lloses de pissarra negra i té una creu metàl·lica al cim. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; hi pengen campanes. Els seus murs, com a la resta de l'edifici, són de carreus de pedra rogenca, aquí força més matussers o molt desgastats per l'erosió.
Situació: damunt l'ala esquerra del temple fent angle al nord-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 19'45 metres.
Esveltesa: 6,4
Protecció Bé inventariat
Identificador: IPA-25609
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (26-05-2005)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 25-01-2016


 • SORIGUERA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 08-08-2020
  Convertir a PDF