Inventari de Campanes

Parròquia de Santa Coloma de Tornafort - SORIGUERA (CATALUNYA)

(Referència: 7946)


Alçada del campanar 22.1
Descripció Altitud: 1310 metres.
Església del segle XVIII d'un barroc senzill. Consta d'una nau rectangular de tres trams coberts amb voltes de llunetes. El cor amb barana de balustres de fusta descansa en un arc rebaixat i una volta també de llunetes; unes tribunes per banda estan situades damunt les capelles laterals. Els seus murs són de llosa vista; en part estan arrebossats i pintats de color crema. El frontis té un portal en arc de mig punt i un òcul a mitja alçada; queda coronat per una discreta cornisa angular que es correspon amb la teulada de dues vessants; una petita finestra rectangular es troba sota mateix del seu vèrtex superior.
Dimensions: 14'22 x 5'25 x 8'05 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelles laterals arriba als 10'42 metres.
Campanar de torre del barroc senzill i auster propi del Pallars. Té un primer alt cos de planta rectangular (3'23 x 3'72 m); el segon, també alt, és de caires aixamfranats. La cel·la queda oberta amb quatre finestres d’arc de mig punt, una a cada cara; hi pengen dues campanes. Està coronat per una cornisa i una agulla vuitavades cobertes de petites lloses rectangulars ben tallades de pissarra negra; l'agulla fa una marcada inflexió a la base. Els seus murs de llosa vista de peces petites mig carreuades presenten un bon estat de conservació. Un escala d'obra de graons enllosats, arrapada als murs i sobre voltes, a la manera catalana, i que deixa un ull central, permet arribar a l'estança de les campanes.
Situació: damunt l’ala dreta del temple fent angle al sud-est del frontis que es troba encarat a migjorn.
Alçada: 22'10 metres.
Esveltesa: 6
Protecció Bé inventariat
Identificador: IPA-25607
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (21-06-2010)
 • 6 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 25-01-2016


 • SORIGUERA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 08-08-2020
  Convertir a PDF