Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Esteve de Sorre - SORT (CATALUNYA)

(Referència: 7937)

Alçada del campanar 19.8
Descripció Altitud: 1067 metres.
Església romànica del segle XI de la que se'n conserva el pany del mur sud-est on hi havia una porta i una finestra avui tapiades; fou molt modificada el 1785. Consta d'una nau capçada per un absis romànic semicircular, avui sobrealçat, bastit amb paraments de carreus petits, irregulars, escairats de manera matussera i disposats en filades. La nau està dividida en tres trams coberts de voltes d'aresta; el primer d'ells és més curt i hi té un cor a la part alta. La seva planta és de creu llatina degut a les capelles laterals, una per banda, aixecades al segle XVIII, que li donen l'aparença d'un transsepte.
Al frontis a ponent hi ha l'actual portal rectangular sota d'un ràfec de tres vessants de pissarra negra; té un òcul a mitja alçada i una cornisa angular. Els seus murs de l'època barroca tenen barrejats panys de carreus picats de manera matussera i altres sense picar.
Dimensions: 13'50 x 4'50 metres respectivament de llargada i amplada; l'amplada total des del fons de les capelles, fa 9'70 metres.
Campanar d'un barroc rústic i auster. Té un primer cos de planta rectangular (3'00 x 3'85 m); un de segon alt té els caires aixamfranats. Està coronat per una cornisa motllurada i una agulla piramidal vuitavada amb inflexió a la base coberta de petites lloses de pissarra negra. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; hi penja alguna campana. Els seus murs són de maçoneria de peces petites mig carreuades; es troben arrebossats avui (2005) amb la capa de guix mig perduda; no estan decorats per cap element que trenqui la seva nuesa i que dissimuli la seva dominant verticalitat.
Situació: adossat al mur de migdia fent angle al sud-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 19'80 metres.
Esveltesa: 5,1
Protecció Bé inventariat
Identificador: IPA-25669
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (25-05-2005)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 24-01-2016


 • SORT: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 18-06-2021
  Convertir a PDF