Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Víctor de Saurí - SORT (CATALUNYA)

(Referència: 7933)

Alçada del campanar 19.23
Descripció Altitud: 1233 metres.
Església romànica molt modificada. Consta d'una nau rectangular coberta amb voltes de creueria i acompanyada de capelles laterals; el presbiteri té una volta de canó. Els murs romànics de carreus petits ben escairats són visibles a l'oest i al nord, la resta és de pedra vista amb tècnica de maçoneria matussera; la capçalera recta té un parament amb restes de l'antic absis romànic desaparegut. El portal obert a ponent es troba ocult al fons d'un porxo recobert d'una teuladeta de pissarra negra; per damunt d'ella en el mur frontal hi ha obert un òcul a mitja alçada i una minsa cornisa angular amb què sobresurt la teulada de doble vessant que cobreix tota l'amplada del temple.
Guarda una talla romànica de la Mare de Déu de Bernui i tres piques de pedra granítica, una de beneitera, una altra de baptismal, totes dues semiesfèriques, i una tercera, rectangular, per a olis; semblen ser d'època altmedieval; no presenten cap element decoratiu.
Campanar d'un barroc rústic del segle XVII o del XVIII. Té planta quadrada (3'50 3'50 m) amb un segon cos octagonal coronat per una cornisa destacada i una agulla piramidal vuitavada de petites lloses de pissarra negra que fa inflexió a la base. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara alterna. Els seus murs són de lloses mig picades i ben alineades de color marronós; està ornat amb unes fines motllures sota finestres i a mitja alçada.
Situació: aixecat en l'angle sud-oest damunt l'ala dreta del temple encarada a migdia, més o menys en un punt central.
Alçada: 19'23 metres.
Esveltesa: 5,5
Protecció Bé inventariat
Identificador: IPA-25666
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (25-05-2005)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 23-01-2016


 • SORT: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 18-06-2021
  Convertir a PDF