Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Andreu de Rodés - RIALP (CATALUNYA)

(Referència: 7930)


Alçada del campanar 10.25
Descripció Altitud: 760 metres.
Església d'època moderna. Consta d'una nau amb capçalera recta orientada al sud-est; està coberta per voltes d'aresta mentre que el presbiteri ho està per una volta de canó. Té murs de paredat de pedra de color gris fosc. El portal en arc de mig punt es troba obert al mur de ponent sota d'un petit porxo de teuladeta d'un sol pendent amb entrada en arc rebaixat encarada al migdia. En el mur dels peus, a ponent, hi ha a mitja alçada un petit òcul. Està coberta per una teulada de doble vessant de lloses de pissarra negra que sobresurt escassament formant una discreta cornisa. A banda i banda dels peus, hi ha dos espais, el de l'esquerra fa les funcions de baptisteri i el de la dreta, a la base del campanar, s'hi troba l'escala d'accés al cor.
Guarda diverses piques medievals, dues de beneiteres semiesfèriques, una de 20 cm de diàmetre a la boca, i una de baptismal de 60 cm a la boca, de pedra, encastada a la paret i sobre un peu modern de ciment.
Campanar d’espadanya d’una amplada a la base de 3'55 metres; es tracta d’una construcció que sembla força més actual que el propi temple, segurament aprofitat d'un antic campanar de torre del que se'n conserva el primer cos. L’espadanya està oberta amb dos ulls d’arc de mig punt on hi pengen campanes; queda coberta per una teulada de dos vessants amb força pendent que deixa una minsa cornisa a cada costat. El mur del campanar està arrebossat i emblanquinat en contrast amb els de pedra vista fosca del temple. Sota mateix de l'espadanya, per delimitar-la del cos baix, hi figura una senzilla motllura.
Situació: aixecat damunt el mur lateral de migdia just al sud-oest tocant al mur dels peus del temple que està encarat a ponent.
Alçada: 10'25 metres.
Protecció Bé inventariat
Identificador: IPA-25574
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (21-06-2010)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 23-01-2016


 • RIALP: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 23-09-2020
  Convertir a PDF