Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Germà de Pernui - SORT (CATALUNYA)

(Referència: 7920)

Alçada del campanar 4.72
Descripció Altitud: 720 metres.
Església d'aspecte rústic i probablement força moderna. Consta d'una nau capçada per un petit absis rectangular. Està coberta per una teulada de dos vessants de lloses de pissarra i una volta per l'interior formada per biguetes de fusta damunt d'arcs de mig punt rebaixat, avui sense cap enguixat, deixades a la vista. El terra mostra un enllosat barroer. El frontis orientat a ponent està emblanquinat i té l'entrada alta i cal accedir-hi per una estreta escala de quatre alts graons disposada en sentit lateral. El portal queda obert per un arc de mig punt rebaixat, avui sense porta; al seu damunt hi ha un petit òcul circular i, per coronament, una destacada cornisa sobre caps de biga i una petita espadanya d'un sol ull.
L'estat actual d'abandó ha estat motivat per la desgraciada nit de fa poc temps en què tot el poblet va cremar-se i el temple parroquial va sofrir-ne fortes desgraciades conseqüències.
Dimensions: 9'20 x 4'08 x 4'38 metres respectivament de llargada, amplada i alçada.
Campanar d'espadanya d'un ull en arc de mig punt coronat per una teuladeta que sobresurt escassament com una minsa cornisa; té perfil sinuós amb la part central arquejada i les ales horitzontals. No hi ha campana. La seva base fa una amplada de 1'53 metres.
Situació: damunt el frontis orientat a ponent, centrada amb l'eix frontal i damunt el carener de la teulada de dos vessants.
Alçada: 4'72 metres.
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (24-08-2010)
 • 2 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 23-01-2016


 • SORT: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 18-06-2021
  Convertir a PDF