Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Andreu de Malmercat - SORIGUERA (CATALUNYA)

(Referència: 7912)


Alçada del campanar 11.83
Descripció Altitud: 950 metres.
Església amb restes del seu passat romànic del segle XI visibles en la capçalera on l'absis conserva alguna lesena; la resta ha estat força modificat i fins i tot ha estat sobrealçada. Consta d'una nau capçada per un absis semicircular i coberta per una teulada de dues vessants amb lloses de pissarra negra ben tallades disposades en escata; està acompanyada d'alguna capella lateral. Té el portal rectangular amb un estret marc emblanquinat obert en un petit porxo de teulada de dos vessants adossat al mur lateral de tramuntana, just al del peus del temple orientat a ponent.
Campanar d'espadanya amb una amplada a la base de 4'25 metres, d’aspecte sòlid i relativament modern i obert amb dos ulls d’arc de mig punt on hi pengen sengles campanetes. Està cobert per una teulada de dos vessants de fort pendent de lloses de pissarra negra i amb una creu metàl·lica al cim; un petit ull circular es troba sota mateix del vèrtex superior. El seu mur per la part frontal apareix com de paredat de llosa vista i carreus matussers a cantoneres de material grisenc fosc i per la part posterior es troba arrebossat i emblanquinat.
Situació: aixecat damunt mateix de la façana dels peus del temple que està orientada a ponent, centrat en l’eix d’aquest mur.
Alçada: 11'83 metres.
Protecció Sense protecció
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (21-06-2010)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 22-01-2016


 • SORIGUERA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 08-08-2020
  Convertir a PDF