Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Julià de Llessui - SORT (CATALUNYA)

(Referència: 7910)

Alçada del campanar 16
Descripció Altitud: 1390 metres.
Església d'orígens romànics (segles XI i XII) refeta al segle XVIII i després del 1939. Consta d'una nau rectangular de tres trams coberts per una volta de creueria i un presbiteri escàs i recte. El portal es troba al mur lateral sud i dóna al tram del centre; té un arc de mig punt amb grans dovelles i carreus de pedra blanca força ben escairats en tot el marc; per salvar el desnivell amb el terreny s'hi ha disposat una graonada de pedra; hi ha un petit cancell de fusta. Els murs per l'exterior mostren paraments de carreus petits i força plans de pedra rogenca, propis del romànic. El mur dels peus, que surt de més avall del nivell de la nau, té un gran finestral i un òcul a mitja alçada. Un cor descansa sobre un embigat de formigó. Dues capelles laterals a la banda esquerra i una sagristia al mateix costat són obra moderna.
Dimensions: 13'81 x 5'46 x 5'48 metres de llargada, amplada i alçada respectivament; des del fons de les petites capelles laterals fa una amplada total de 7'97 metres.
Guarda a l'exterior dues piques, avui convertides en jardineres, sense cap decoració, que tenen un origen altmedieval.
Campanar d’espadanya aixecat després del 1939. L’amplada de la seva base fa uns dos metres. Les campanes estan ubicades en els seus dos ulls rectangulars. Està coronat per una senzilla teulada de dos vessants. Els seus murs són de petits carreus força plans de pedra vermellosa, ben escairats i alineats regularment.
Situació: és la prolongació del mur dels peus del temple que arrenca de força avall, mur que està a la banda de ponent; el campanar sobresurt pel centre d’aquest mur.
Alçada: 16 metres.
Protecció Bé inventariat
Identificador: IPA-25646
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (20-06-2010)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 22-01-2016


 • SORT: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 28-10-2020
  Convertir a PDF