Inventari de Campanes

Parròquia de Santa Anna - LLAVORSÍ (CATALUNYA)

(Referència: 7908)


Alçada del campanar 21.84
Descripció Altitud: 811 metres.
Església aixecada el 1758 amb aires neoclàssics i modificada el 1963. Consta d'una nau de quatre trams coberta amb voltes de llunetes i de dos passadissos comunicats amb la nau per arcs formers de mig punt sobre dos robustos pilars rectangulars; està capçada per un absis semicircular. El cor amb una barana de balustres de fusta descansa en un arc rebaixat i un embigat de fusta; es prolonga als laterals per dues tribunes per banda.
El frontis té el portal en arc de mig punt a base de lloses en ventall i brancals de peces mig picades; també el marc de l'òcul situat a mitja alçada el formen lloses en ventall; el portal està protegit per un ràfec de dues vessants; el coronament de la façana té una cornisa angular sobre caps de biga; dues finestres d'arc de mig punt es troben a mitja alçada, una a cada banda del frontis. Els seus murs són de pedra vista amb tècnica de maçoneria de llosa, ben deixats.
Dimensions: 19'75 x 6'07 x 8'60 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total inclosos els passadissos fa 10'45 metres.
Campanar rústic coetani del temple. Té un primer cos de planta rectangular (4'36 x 2'65 m); el segon de caires aixamfranats està coronat per una gran cornisa sobre caps de biga i per una agulla piramidal vuitavada amb inflexió a la base i coberta de lloses de pissarra amb una creu metàl·lica al cim (creu no inclosa en la mesura de l'alçada). La cel·la queda oberta amb quatre finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; hi pengen tres campanes; un rellotge d'esfera es troba sota la finestra frontal. Els seus murs són com la resta de l'edifici de pedra vista amb tècnica de maçoneria de llosa. A la cel·la s'hi va per una escala de pedra, entrant a la dreta del temple, que arriba al cor; en travessar-lo s'entra al campanar situat a l'esquerra i s'hi puja per una escala de cargol de fusta en no massa bon estat.
Situació: adossat a l'angle esquerre al nord-oest del frontis orientat a ponent, sobre mateix del carrer, per la qual cosa els baixos del campanar formen un petit túnel o pas cobert amb volta de canó; fa angle recte ja que des de la plaça de davant del temple s'entra pel sud i se surt per l'oest per accedir al carrer lateral.
Alçada: 21'84 metres.
Esveltesa: 5
Protecció Bé inventariat
Identificador: IPA-25548
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (13-10-2001)
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (17-06-2010)
 • Bibliografia

  (Es pot ordenar per qualvol dels camps)
  AutorsTítolData
  AJUNTAMENT DE LLAVORSÍRepic de campanes2016
  10 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 21-01-2016


 • LLAVORSÍ: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 21-09-2020
  Convertir a PDF