Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Esteve d'Escós - SORIGUERA (CATALUNYA)

(Referència: 7895)


Alçada del campanar 8.77
Descripció Altitud: 774 metres.
Església aixecada segurament en temps moderns, potser al segle XIX, amb aires rústics i simples. Consta d'una nau de dos trams i d'un presbiteri recte coberts amb voltes d'aresta. El cor amb barana de balustres de fusta descansa en un embigat igualment de fusta. El frontis a la banda de migdia té un portal en arc de mig punt i marc emblanquinat, un òcul a mitja alçada i una discreta cornisa de dos vessants que es corresponen amb els de la teulada. Els seus murs són de paredat de llosa vista d'un color tirant al rogenc clar amb alguns panys, com els del frontis, coberts per un arrebossat pintats d'un color rogenc més marcat que la pedra i que presenten un cert en mal estat.
Dimensions: 9'92 x 4'24 x 5'64 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total des del fons de les capelletes laterals fa 7'41 metres.
Campanar de torre de planta gairebé quadrada (2'20 x 2'12 m). La cel·la queda oberta amb dues finestres en arc de mig punt situades a ponent i a llevant respectivament. Està coronat per una teulada de dos vessants de lloses de pissarra negra que en sobresortir deixa una minsa cornisa. Els seus murs són de paredat de llosa vista en part coberts per un arrebossat pintat de color rogenc. Una escala de cargol d'obra en no massa bon estat condueix a la cel·la en la que hi penja una campana.
Situació: adossat al mur de ponent fent angle amb el frontis que mira a migdia.
Alçada: 8'77 metres.
Protecció Bé inventariat
Identificador: IPA-25591
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (21-06-2010)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 19-01-2016


 • SORIGUERA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 08-08-2020
  Convertir a PDF