Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Miquel de Bressui - SORT (CATALUNYA)

(Referència: 7886)

Alçada del campanar 7.61
Descripció Altitud: 710 metres.
Església senzilla aixecada el 1904. Consta d'una nau de tres trams amb voltes aparents de creueria; té un cor amb una senzilla barana de fusta sobre embigat també de fusta. El presbiteri té el mur de la capçalera un pèl corbat. El frontis arrebossat i pintat de blanc té un portal en arc de mig punt amb el marc en baix relleu, dos òculs a la part alta separats per una senzilla motllura horitzontal i, per coronament, una senzilla cornisa de dos vessants que no és més que la teulada que sobresurt. En general sembla que el petit edifici hagi sofert algun moviment, diuen que per causa d'unes obres fetes més avall del pendent on s'esglaona el poble; això va provocar algun moviment de terres que va afectar l'estructura del petit temple.
Dimensions: 7'80 x 3'48 x 4'69 metres respectivament de llargada, amplada i alçada. Conserva una ara d'altar formada per una gran llosa escairada matusserament que descansa en un peu format per un bloc tronco-piramidal matusser i curt i aquest en un altre bloc cúbic ben tallat.
Campanar d’espadanya amb una amplada d’un metre a la seva base. Es tracta d'un petit campanar d'un ull amb una modesta campaneta. Està cobert per una peça arquejada sostinguda per dues columnetes frontals per banda i dos petits murs laterals. Tota ella està pintada de color blanquinós.
Situació: damunt mateix del mur frontal orientat a llevant, al bell mig de l'eix format per la porta d'entrada i els dos òculs i recolzat entre els dos vessants de la teulada lleugerament separats en el carener on es troba aixecat.
Alçada: 7'61 metres.
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (21-06-2010)
 • 3 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 19-01-2016


 • SORT: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 18-06-2021
  Convertir a PDF