Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Salvador de Toló - GAVET DE LA CONCA (CATALUNYA)

(Referència: 7833)
Alçada del campanar 17.74
Descripció Altitud: 787 metres.
Església que potser podria ser aixecada al segle XIX; conserva algunes restes de l'antiga romànica al mur sud. Consta d'una nau coberta amb una volta de canó sobre tres arcs torals de mig punt i amb la capçalera recta; està acompanyada de capelles laterals. Els seus murs interiors es troben emblanquinats; un fort desnivell fa que la capçalera quedi al damunt d'un nivell del terra situat força més avall; en fer-se la nau, va tancar un espai que ha quedat buit i el mur de la capçalera va ser aixecat de força més avall que el terra de la nau. El frontis té un portal en arc de mig punt amb un marc de dovelles i carreus de peces grans i ben escairades, una fornícula amb imatge al damunt, un òcul motllurat a mitja alçada i una cornisa angular. Els seus murs són de pedra vista amb carreus a mig picar, matussers, irregulars i disposats en filades més o menys uniformes, tot d'un material marronós.
Dimensions: 16'90 x 7'00 x 10'63 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; des del fons de les capelles laterals l'amplada total fa 13'50 metres.
Campanar merament funcional. Té planta gairebé quadrada (3'62 x 4'00 m) i està capçat per una cornisa motllurada i un terrat amb barana d'obra. La cel·la queda oberta amb finestres d'arc de mig punt, una a cada cara; hi pengen campanes. Té l'esfera d'un rellotge sota de la finestra frontal, únic element que trenca la nuesa dels seus murs.
Situació: damunt l'ala dreta del temple fent angle al sud-est del frontis encarat a migdia.
Alçada: 17'74 metres.
Esveltesa: 4,4
Protecció Bé inventariat
Identificador: IPA-24966
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (11-05-2005)
 • 4 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 13-01-2016


 • GAVET DE LA CONCA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 07-03-2021
  Convertir a PDF